Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldre költözés, melózás,...

Külföldre költözés, melózás, szinte 0 nyelvtudással?

Figyelt kérdés

Jövőre befejezem a sulit és a párommal azt tervezzük, hogy kimegyünk külföldre dolgozni, mert itt esélytelen az, hogy hitel nélkül valaha saját házunk legyen. Segítségünk van aki minket kijuttasson, de félek mert nem nagyon megy a nyelv!

Az angolt tanulom egy ideje, de a nyelvérzékem a béka segge alatt található meg. Elmakogni eltudok pár mondatot pl. magamról, vagy ha szeretnék valamit akkor nagyon nehezen meg tudom értetni magam, viszont ha nekem beszélnek angolul akkor eláshatom magam...

A párom németül tanult, kb. 5 éve, azóta nem igazán használta mert nem volt rá szüksége. Tehát neki sincs több tudása mint nekem.

Így neki merjünk vágni? Nagyon félek, hogy mi lesz velünk! Van olyan köztetek aki hozzánk hasonlóan nyelvtudás nélkül ment ki, de jól boldogult? Tapasztalatok?

Még azalatt az 1 év alatt amíg suliba járok tanulom a nyelvet tovább, hátha valami azért ragad rám!

Köszönöm ha valaki válaszol!

2011. júl. 28. 16:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A hajót felejtsd el nyugodtan, oda 100%, hogy nem vesznek fel KÖZÉPSZINTŰ nyelvtudás nélkül - még mosogatni sem.
2011. júl. 28. 17:36
 12/14 anonim ***** válasza:
Barátaim most jönnek vissza. egyikük beszélt angolul de hiába. Szakma nélkül már itt is egyre nehezebb elhelyezkedni. Így a kiutazásotok azt mondom csak felesleges pénzkidobás lenne.
2011. júl. 28. 17:53
 13/14 anonim ***** válasza:

A hajó tényleg felejtős.Oda kell nyelvtudás.

Egyébként meg sokan vannak akik nem tudnak nyelveket tanulni..és nem azért mert nem akarnak hanem mert nem megy,,Én sem tudok.pedig intenzív angol tanfolyamra jártam(OXfordban) de képtelen vagyok a konyhanyelvű angolnál tovább menni.Soha nem is tudtam nyelveket tanulni.SŐT ismerek olyan külföldi embereket akik 20 éve élnek Angliában és ma is törik az angolt,alig érteni mit mond..

Nekem is csak azért van melóm,mert a férjem angol barátja segített.

Nagyon sokan nyelvtudással mennek haza,mert nekik sem jött össze..Nyelvtudás nélkül nem sok esély van..Az ilyen emberekből 1 millió van kint..

2011. júl. 28. 18:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Hogy mennyire esélytelen nyelvtudás nélkül kijönni azt a mi példánk is mutatja.

Mi 5 éve élünk Angliában.Dolgozunk.Én a válság miatt elvesztettem az állásomat,így jelenleg csak part time melóba dolgozom.Van több évi állandó lakcímem,angol munkareferenciám,némi nyelvtudásom,de mégsem alkalmaznak,mert előbb vesznek fel egy angolt mint egy külföldit..(és bizony sok angol vesztette el az állását a válság miatt így sok angol van aki állást keres)

Vagy itt a férjem.Nagyon jó angol nyelvtudása van,hiszen a Cambridge egyetemen le is tette a felsőfokú angol nyelvvizsgáját,és hát ott van az 5 év állandó angol beszéd.A férjem itt kint elment iskolába hogy villanyszerelőnek tanuljon.Sikeresen el is végezte.Hónapok óta keresi magának a megfelelő munkát ahol a szakmájában dolgozhatna..de semmi..Naponta 10-20-30 önéletrajzot ad be,és sokan vissza sem jeleznek..Pedig tökéletes angol tudása van,van gyakorlata,referenciája,jó szakmája..

Vagy itt a fiam..10 éves kora óta itt tanult kint.Sikeresen leérettségizett,és ő is szakmát tanult.De ő is eddig hiába keres állást,nem sok lehetősége van..Pedig egész Angliában keresünk,mert akárhol lenne állás,mi rugalmasak vagyunk már mennénk is az adott városba(teljesen mindegy hol hol bérelünk lakást.)

Vagy vegyünk a legjobb barátunkat.Neki is tökéletes angol tudása van.Jó szakmája..Mégis a múlt hónapban hazament,mert elege lett az alja munkákból,és abból,hogy nem tud a szakmájában elhelyezkedni(programozó)

Szóval nyelvtudás nélkül semmi esély..főleg hajón..

2011. júl. 28. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!