Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem fizetem a tb-t, de mégis...

Nem fizetem a tb-t, de mégis él, hogy fordulhat ez elő?

Figyelt kérdés
ügyfélkapu szerint magam után fizetem a tb-t (t1011), de én nem fizetem (arról tudnék) viszont mégis él a tb számom, hogy lehetséges ez?
2011. júl. 28. 14:00
 1/6 anonim ***** válasza:

tb számod attól él csak nincs biztosításod...ha vmilyen rendelésre elmész ott ki fogja dobni h nem fizeted....

másik...nem kapsz vmilyen állami juttatást?segélyt...mert akkor ők fizetik...

2011. júl. 28. 14:17
 2/6 A kérdező kommentje:
de orvosnál is voltam és nem dobták vissza?! tavaly év végén voltam munkanélkülin de az már év elején lejárt.
2011. júl. 28. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én is így vagyok most..
2011. júl. 28. 17:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyáltalán hol nézted?

Ha a "taj autorizáció" menüpont alatt, azzal nem sokra mész, mert az csak azt mondja meg, hogy érvényes-e a TAJ szám. Márpedig mindenkinek érvényes, aki nem halt meg, vagy nem költözött véglegesen külföldre.

A "biztosítási jogviszony" menüpont alatt nézd, ott fel van sorolva tételesen, hogy ki, mikortól, meddig fizette utánad a TB-t. Ha olyan bejegyzést találsz, aminek van kezdete, de nincs vége, akkor jelenleg is van TB-d.

Persze az OEP adatbázisa egy nagy katyvasz, elég könnyen előfordul, hogy nem stimmel valami benne. Ha lejjebb görgeted az oldalt, ott van egy bejelentő ablak, hogy "ismereteimmel ellentétesek az alábbi adatok..". Aztán akkor majd kivizsgálják.

Bár ha úgyse fizeted, és úgy látják, hogy igen, akkor én a helyedben mondjuk nem ugrálnék, hanem örülnék neki :P

Ettől függetlenül majd lehet, hogy egyszer megkapod az APEH-től egyben a csekkeket (ha náluk rájön valaki, hogy a nyilvántartás szerint fizetned kellett volna, de nem jött be a pénz), de az is lehet, hogy nem.

2011. júl. 29. 08:34
 5/6 A kérdező kommentje:
úgy van ahogy írtad, miszerint kezdet dátum van vége nincs...azért is írtam a címben is ,hogy ez alapján nem igazán értem. :O
2011. júl. 29. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:

És a kezdet dátuma idején fizetted az APEHnek?

Akkor valószínűleg trehányak, és elfelejtettek kijelenteni.

Ennek örüljél, bár az ő rendszerükben több látszik, mint az ügyfélkapun, és egyszer kibukhat, hogy nincs mögötte tényleges járulékfizetés.

De amíg az orvosnál nem szólnak érte, addig örülj neki.

2011. júl. 29. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!