Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik, ha fizetési...

Mi történik, ha fizetési határidő nem szerepel a szerződésen?

Figyelt kérdés
Aláírtam egy adásvételi szerződést, amelyen nincs rajta, hogy az utolsó részletet milyen határidővel kell kifizetnem (ez az önerőn felüli hitel). Ilyenkor mi a teendő? Majd fizetek, ha lesz pénzem??
2009. ápr. 4. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá az eladótól, hátha csak kifelejtette. Tudod, korrektség mindenek felett. Ha az embernek nincs pénze, ne vásároljon, ha vásárol, akkor viszont ne cigánykodjon a fizetéssel. Az eladó is emberből van, és valószínűleg azért ad el, mert szüksége van pénzre.
2009. ápr. 4. 12:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Nyilván nem azért kérdeztem, mert nem akarok fizetni, viszont kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor mi történik.
2009. ápr. 4. 12:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Két eshetőség: A szerződés érvénytelenségének kimondását kérheted a bíróságon (az eredeti állapot visszaállítása mellett). Vagy pedig három hónapon belül teljesítesz, ezt követően, ha a szerződés érvénytelenségének a megállapítását nem kérik a bíróságtól, a bíróság megállapítja, hogy nem a tőled elvárható legnagyobb gondossággal jártál el.

Amúgy alakilag érvénytelen a szerződés, mert a fizetési határidő kötelező eleme a szerződésnek, de ez orvosolható. Kérdés, hogy a felek mit szeretnének.

2009. ápr. 4. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!