Átvágtak vaterán mit csináljak?
látom összesen három negatív értékelése van és fel is függesztették emiatt. Tehát már többet nem fog értékesíteni ezen a néven.
Amit megtehetsz:
rendőrségen feljelentést teszel ellene (nem ismeretlen tettes ellen, hanem az eladó ellen)
be kell csatolnod az emailt amit a vatera küld, hogy megnyerted a terméket (kinyomtatod)
az átutalás tényét (kinyomtatod)
ha a levelezésből kiderül, hogy feladta elvileg azt is vidd el, bár nem biztos, hogy kérik.
Ezután megírják a jegyzőkönyvet, ha húsz ezer forintot meghaladja rendőrségi ügy lesz belőle, ha nem akkor átadja a rendőrség az önkormányzatnak. A te településeden lévő önkormányzathoz fog tartozni. Ezzel lesz procedúra, mert az önkormányzatok szeretik a másikra hárítani a dolgot. Nálam is így volt, végül a Belügyminisztérium döntötte el, hogy az én lakóhelyem szerinti önkormányzat az illetékes. Menj be a rendőrségre a feljelentés után 3 héttel és érdeklődj (nem küldenek papírt) ha átkerül az önkormányzatra, ott meg ajánlom, hogy két hetente járj a nyakukra, mert csak rajta fognak ülni. Az én esetem 2009. decemberében történt, (karácsony előtt) és még mindig nem zárult le. Viszont már ott jár az ügy, hogy visszakapom a pénzt, de mivel a fickó csak segélyt kap így meg kell várnom míg összegyűlik, mert az ottani adóhatóság egy összegbe utalja vissza. Jövőhéten megyek én is rákérdezni, hogy mi van már, mert már lassan lejár a határidő. (tudod csak a fizetés 33%-áig terhelhető) Emellett még szabálysértési bírságot is ki fognak szabni, de ez már az ő baja. Persze előbb próbáld finoman "megfenyegetni" ha nem utalja vissza a pénzed egy héten belül, akkor mész rendőrségre. Remélem sikerrel jársz és elkerülöd ezt a procedúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!