Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a nevemre íratni...

Hogyan tudom a nevemre íratni a földet?

Figyelt kérdés
Amikor édesapám meghalt, mivel még kiskorú voltam, anyum volt a gyámom, mindent ő intézett, ő ment el a hagyatéki tárgyalásra is. Most, évekkel később kiderült, hogy apunak van valahol egy földje, amely nem került a nevünkre (ketten vagyunk tesók) és azóta is műveletlenül áll. Milyen papírokra van szükségem az átíráshoz, illetve mit lehet tenni, ha az édesapámhoz kapcsolódó iratok egy jó része már nem fellelhető, mivel ezek anyunál voltak, akinek fogalma sincs, hol vannak... előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, információt adni
2011. júl. 21. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Tudomásom szerint nem lehet "valahol" egy föld, a földet csak helyi lakos művelheti.
2011. júl. 21. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elsö válaszadó hülyeséget ir, az országon belül bárhol lehet földed, csak külföldiek nem vehetnek termöföldet (viszont bérelhetik).

A kérdésre: ahol a hagyatéki tárgyalás volt, ott kell utána érdeklödni, a föld telekkönyvi adataival.

2011. júl. 21. 13:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Az elsönek nincs igaza: én Bács megyében lakom, és Vas megyében van szölöm.
2011. júl. 21. 13:36
 4/6 A kérdező kommentje:

13.35

Köszönöm a választ. és azon a településen hol: polgármesteri hivatal vagy földhivatal?

2011. júl. 21. 13:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Első válaszoló: ez biztosan nem így van, de azért köszönöm a választ.
2011. júl. 21. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:
A 13:35-ös vagyok, sajnos nem tudom, pontosan kihez kell fordulni, de ha a polgármesteri hivatalt felhivod, ök biztos tudják.
2011. júl. 21. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!