Mi a teendő, ha üzemi baleset ér, és senki nem hajlandó jegyzőkönyvet írni róla?
: ma 16:26 vagyok
Én mint írtam eltörtem a lábam,és utólag lett felvéve a jegyzőkönyv.Amikor az orvosnál voltam és kiderült,hogy lábtörésem van..Nem is voltam ott.Amikor gipszben besétáltam,hogy leadjam az első táppénzes papíromat,akkor mutatták meg a jegyzőkönyvet..
Én a következőket tenném ha egy ilyen cégnél érne baleset.
-Ott helyben nem mozdulva megkérnék valakit,hogy készítsen pár fotót a balesetről( ha tudod akkor állítsd a fényképezőgépet úgy,hogy automatikusan dátumozza,és ha lehet az időt is írja ki)
- ott a baleset helyszínén,ragaszkodnék ahhoz,hogy képtelen vagyok megmozdulni( ha nem a lábad sérült akkor a sokk miatt nem tudsz mozogni) és én magam hívnék mentőt.
- Amikor a mentős kiér ő előttük követelném a jegyzőkönyv elkészítését. (így nincs kit lefizetni,mert a mentősöknek ugyanúgy rögzíteni kell írásban hogy hova mentek ki.A telefonos hívásod is rögzítve lenne..A főnöknek igencsak a zsebébe kéne nyúlnia ha a nyomot el akarná tüntetni.
-Az orvosi ellátás után,és amikor megkapod a orvosi papírt hogy milyen sérülésed van,rögtön hívnám a TB-t hogy neked ilyen baleseted volt,és félő hogy a főnököd el akarja sumákolni.Mit tegyél ebben az esetben?? Így már ott is rögzítve lesz a baleseted ténye.Így a kiérkező szakértőt sem tudja lefizetni,mert a központban már tudnak a balesetről..
Igen, az utolsó válaszolónak igaza van, és köszönöm, én is így gondolom.Viszont mint a fentebbi két példa is mutatja ez esetben is olyan balesetről volt szó, hogy nagyon fájt, nagyon megégett, viszont a műszakot még végigcsinálták ezzel is.Én is így vagyok vele, ha velem valami történik biztos nem hagyom annyiban.Kisebb égéseim már voltak, részben ennek a hiányzó burkolatnak köszönhetően is.
Az utolsó előtti válaszolónak pedig köszönöm, hogy összefoglalta, éppen kérni is akartam :):)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!