Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kaphatnék álláskeresői járadék...

Kaphatnék álláskeresői járadékot vagy segélyt ezek alapján?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

4.én hétfőn regisztráltattam magam, a Munkaügyi Kzp.-ba, mert 3 nappal előtte lejárt a tanulói jogviszonyom.

2 évig dolgoztam kozmetikus tanulóként egyéni vállalkozónál, az Iparkamarával szerződésben is álltunk.

A munkaügyibe olyan hülye voltam, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy jár-e így valamilyen ellátás.

Pl. azt sem tudom, hogy milyen papírokat kell bemutatnom, mert a volt oktatómtól és könyvelőjétől nem kaptam semmilyen papírt.

Tudna nekem valaki ezekre a kérdésekre választ adni?

Köszönöm szépen!

20/L

2011. júl. 6. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Kaptál érte fizetést?
2011. júl. 6. 16:21
 2/4 A kérdező kommentje:
papíron kaptam fizetést, minden hónapban alá kellett írnom a bérpapírt, hogy átvettem a pénzt. Kb. 15 ezer valamennyit. De nem kaptam meg, de ez nem számít...
2011. júl. 6. 16:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Az számít, hogy amit így számfejtettek, abból vontak-e munkaerőpiaci járulékot (régebben munkavállalói járuléknak hívták)

Ha tanulószerződéssel voltál foglalkoztatva, abból nem vontak munkavállalói járulékot (és munkaadói járulékot sem fizettek utána), ezért álláskeresési ellátásra sem jogosít.

Viszont nyugdíj járulékot vontak belőle (és fizettek utána) ezért a nyugdíjnál beszámít majd a szolgálati időbe.

2011. júl. 6. 16:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!! Sokat segítettél :D
2011. júl. 6. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!