Munkanélküli elmehet táppénzre?
Figyelt kérdés
Jelenleg munkanélküli vagyok. (Viszont már dolgoztam több mint 2 évet) Ha most teherbe esnék, és az orvos kiírna táppénzre egész terhesség alatt, igényelhetnék valamilyen támogatást? Egyáltalán kiírhat táppénzre a doki ilyen estebe? (az előző terhességem problémás volt, szóval lenne oka eltiltani a munkától)2011. júl. 3. 14:38
1/4 anonim válasza:
Nem. Ha munkanélküli vagy, akkor nem mehetsz táppénzre.
2/4 anonim válasza:
Ha nincs munkahelyed, akkor mégis hova adnád le a táppénzes papírodat, hogy fizetést kapj ?!
Amit kapsz, az havonta a munkanélküli segély és ennyi. Ha be vagy jelentve/regisztrálva.
Majd szülés után az egyszeri anyasági (65ezer kb.).
Az, hogy a gyermekágyi, gyed, gyes hogyan alakul nálad munkahely hiányában nem tudom, de én sok jóra a helyedben nem számítanék... :/
3/4 anonim válasza:
Munkanélküli nem mehet táppénzre.
Még ha ellátást (álláskeresési járadékot, álláskeresési segélyt, vagy átképzési támogatást) kapsz, akkor sem, mert ezek sem jogosítanak pénzbeli egészségügyi ellátásra.
Az, hogy az orvosnak lenne oka eltiltani a munkától, egy dolog; de a munkanélkülieknek nincs munkájuk, ezért nincs is mitől eltiltani őket.
4/4 A kérdező kommentje:
Ok, akkor nem kalkulálok úgy terhességet.
2011. júl. 3. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!