Illet jogosan valami?
5 év bizonyított élettársi viszonynál ugyanazok a jogok illetnek meg,mintha házasok lettetek volna.Vagyis az ingó vagyon fele és ha az ingatlan közösen vettétek akkor annak a fele téged illet meg. Ha a párodé a lakás,akkor az az övé(ha házasok lennétek akkor is az övé maradna) De ha van a nevedre szóló számlák amivel tudod bizonyítani,hogy te fizetted a felújítás költségeit akkor azt a volt párodnak legalább a felét rendezni kell.Érdemes ügyvédhez fordulnod,és ha kell pereskedni a pénzedért.Hogy kidobhat -e a lakásból nem tudom..Szerintem nem,mert oda vagy állandóra bejelentve,és nem lehetsz hajléktalan.Vagy kidobhat de biztosítani kell neki egy otthont..
Mindenképpen beszélj egy ügyvéddel.
1.a lakásból kirakhat,ahhoz semmi közöd
2. ha tudod számlákkal igazolni a felújjítást,akkor azt meg kell,hogy térítse.
" mivel ő csalt meg jó esélyekkel indulsz a pereken."
Hogy jön a perhez a megcsalás?? Már régen nem érdekli a bíróságot hogy ki csalt a meg a másikat..Már régen nem abban a korban élünk,hogy ez számítson.
A kérdezőnek
A lakásból kitehet,mert az az övé.
8 év után a tárgyakhoz ugyanannyi jogod van mintha házasok lennétek.Fele-fele arányban mehet.A felújítást költségét ha tudod bizonyítani,hogy csak te fizetted akkor visszakövetelheted tőle.
Én mindenesetre addig nem mennék el,amíg nem fizet..Jöhet a rendőrséggel is akár,ők nem fognak tudni semmit tenni.Ha nem akar látni téged akkor fizetni fog..
Sajnos sokan írnak ide baromságokat deolyan stílusban,mintha biztosak lennének benne.
A lakás az övé.Ahhoz csak akkor lenne jogod, ha azután vette volna hogy 5 éve együttéltek.
így az ő külön tulajdona.
Amegcsalás meg házasságban sem érdekelsenkit.Ez nem amerika,ahol vétkest keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!