Mit ültessek születendő fiam kertjébe? (közel 1 ha, gyümölcsösnek való területen) Almát, meggyet, vagy diót?
En egyszer lattam a tv-ben, hogy egy bacsika ultetett minden gyermeke szuletesekor egy gyumölcsfat. Szerintem ö ezert akarja nem azert, hogy eladja meg ilyen baromsagok az okok.
Ultess almat szerintem :)
Mivel konkrét méretet adott meg szerintem a gyerek jövőjére gondolt elsősorban. Több fárol, gyümölcsösről lehet szó. Így a változatosságot javaslom, hiszen nem tudhatod, hogy milyen gyümölcsöt szeret majd a fiad.
Kérdések:
- mennyire vagytok "befőzősek", "lekvározósak"?
- Milyen rendszerességgel tudjátok ápolni?
- Inkább befektetésnek, vagy a fiú élményéért, élelmezéséért szeretnétek?
- Mekkora gyümölcsöst szeretnétek az adott területen.
A dió, mandula, mogyoró, tuti, én sárga- és őszibarack. birsalma, FÜGE, cseresznye, meggy stb. mellett máson is gondolkodnék:
pl. bokrok: egres, EPER, MÁLNA... szőllő
A bokrok azért is jók, mert már akkor szépen teremnek, amikor néhány éves a gyerek, így van miért kimenni, és könnyen megszereti a természetet. :)
(Fiatalon a fák is kevés termést hoznak, fel se lehet rá mászni...)
Akinek tetszett a válaszom, az bátran nyomjon zöld kezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!