Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sokaknak vannak pénzügyi gondjai?

Sokaknak vannak pénzügyi gondjai?

Figyelt kérdés
Nálunk úgy megy...apa anya fizetést kap...bankszláról levonják díjakat számlák befizetve...kajára elfogy a többi általában...egyéb dologra is kell, orvos, ajándék,váratlan kiadás...de akkor mínuszban vagyunk már azért meg nagy kamatot vonnak. Nem is beszélve a hitelekről ami csak nő... Hogy lehet így megélni?? Ketten vagyunk egyetemisták és ott a tandíj is....annyi sok a kiadás. Melette nincs pénz szórakozásra ruhákra...én diákmunkázom egyetem mellett.de egy órára 450 édes kevés. És kevés a melo de remélem nyárra lesz még több lehetőség.
2011. jún. 18. 14:07
1 2
 11/12 anonim válasza:

Igazatok van. Addig kell nyújtózkodni, amíg a takarónk ér. Mi rosszul mértük fel, hiszen nem kalkuláltunk azzal, hogy a férjem fizetése a harmadára esik vissza, mert senki nem vesz új autót.

Igaz, hogy a házrészhez indulónak egy tehermentes lakást és egy lejárt lakáskasszás megtakarítást raktunk be. Sajnos, ha most ki kellene szállnunk, az ingatlan már nem adható el annyiért, amennyiért vettük, de a hitel tartozásunk viszont megemelkedett. Ha eladnánk, pont a hitelt tudnánk visszafizetni!!! A tehermentes lakást és a megtakarítást (a kettő együtt 9MFt, pont elveszítettük, mert 3 év alatt ennyit csökkent az ingatlanunk értéke és ennyit nőtt a hitel tartozásunk).Azt már nem is említem, hogy ez alatt a 3 év alatt 3,5 milliót fizettünk ki a semmire.

Ja, és nem csak az árfolyam emelkedett, de a bank kamatot is emelt (mert a nem fizetők miatti kárát valakivel meg kell fizettetnie).

2011. jún. 20. 11:14
 12/12 anonim ***** válasza:

16:17 nak igaza van. Persze vannak kivételek, de én sosem fogom tudni megérteni, hogy azoknak, akik minden hónap végén örvendenek ha nullával kihúzzák, minek kell autó? Egy autó eléggé költséges.

Ismerek olyan szülőket akik nyavalyognak, hogy milyen sokba kerül a gyerek egyetemeztetése. Persze amikor a gyerek a végzéskor kapott pénzből, autót vett, laptopot, telefont. Persze az autó mellé jönnek a haverok is amikor buliba kell menni. A haverok nem barátok és nem mindig a legjobb hatással vannak az emberre. Tanulni nem szeret, Ő inkább a szórakozást kedveli. A tandíjat meg az albérletet, a benzint, a kajáját és a zsebpénzt is a szülei állják. Így tényleg nem lehet...szegény szülők sem robotok.

Én is egyetemre járok de igyekszem tanulni, hogy kapjam minden évben a tanulmányi ösztöndíjat. Ha hiszed ha nem kb hárman vagyunk az évfolyamon akinek nincsen jogosítványa. Telefonom is csak 18 éves koromtól van. Így is nehéz anyumnak (szülők közül csak Ő van) de most kicsit könnyebb mióta a tesóm is dolgozik. De ezelőtt egy évvel egy fizetésből (igaz, hogy nagyszülői segítséggel) én is és a tesóm is tudtunk egyetemre járni. Egy kicsit szerényebben éltünk/élünk de nincs adósság meg hitel a nyakunkon.

Kajával is lehet spórolni. Anyum például már reflexből figyeli az üzletek akcióit. Mindig tudja, hogy hol mi olcsóbb és próbálja úgy beosztani, hogy nagyjából olcsó (viszont finom) kaját, olykor meg drágább és nagyon finom kaját rakjon az asztalra. És ezt így csinálja már 20 éve, amióta apum meghalt. És egy árva szóval sem panaszkodott, hogy jajj de nehéz a megélhetőség...csak amikor a tesómmal felnőttünk döbbentünk rá, hogy ezt biza nem akárki tudta volna végig csinálni.

2011. jún. 20. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!