Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Sokaknak vannak pénzügyi gondjai?

Sokaknak vannak pénzügyi gondjai?

Figyelt kérdés
Nálunk úgy megy...apa anya fizetést kap...bankszláról levonják díjakat számlák befizetve...kajára elfogy a többi általában...egyéb dologra is kell, orvos, ajándék,váratlan kiadás...de akkor mínuszban vagyunk már azért meg nagy kamatot vonnak. Nem is beszélve a hitelekről ami csak nő... Hogy lehet így megélni?? Ketten vagyunk egyetemisták és ott a tandíj is....annyi sok a kiadás. Melette nincs pénz szórakozásra ruhákra...én diákmunkázom egyetem mellett.de egy órára 450 édes kevés. És kevés a melo de remélem nyárra lesz még több lehetőség.
2011. jún. 18. 14:07
1 2
 1/12 anonim válasza:

Ez nálunk is hasonlóan megy. Van egy 1,5 éves kisfiunk, a házunkon és a kocsin hitel. Éjszakánként itthonról dolgozom. Mindenünk elmegy a megélhetésre.

Szerintem ez még az elkövetkező 40-50 évben is így lesz. Mitől lenne jobb? Már nem hiszek a csodákban sem:(

Jövőkép nekünk nulla, csak a vegetálás, amíg a hiteleket ki nem fizetjük.

2011. jún. 18. 14:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Az a szomorú, hogy ma már egyre többet érezhetik magukat boldog embernek, mert még a hiteleket tudják fizetni és nem fenyegeti őket a végrehajtás.
2011. jún. 18. 15:42
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez nagyon nem jó így...majd ha én is családot alapitok...miből lenne pénzem házra...??? Diákmelo???elég reménytelen...hitelekért dolgozzak 40évig...diplomával is nehézkes...kilátástalanok a munkalehetőségek...
2011. jún. 18. 15:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy az ember nem addig nyújtózkodik amig a takarója ér. Nem volt kötelező hiteleket felvenni, spórolni kell, nem eladósodni és ha nincsenek hitelek egyáltalán nem lehetetlen megélni. Gyűjtögetni kell és szép lassan jut mindenre. Nekünk nincs semmilyen hitelünk igaz autónk sincs az ugyis csak nyelné a pénzt, azt a pénzt inkább másra költjük és igy még nem fordult elő hogy valamire ami TÉNYLEG kellett, ne jutott volna. Kinek mi a fontosabb és mire hajlandó áldozni..arra hogy autója legyen vagy hogy a tandijat befizesse.
2011. jún. 18. 16:17
 5/12 A kérdező kommentje:

Gyűjtögetni de hogyan mellett éhezzünk?

Nincs kocsi hitelünk....márcsakazkéne

2011. jún. 18. 16:23
 6/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek a kettővel ezelőtti hozzászólóval.

Fontossági sorrendet kell kialakítani, és addig nyújtózkodni ameddig a takaró ér (illetve addig sem).

Félrerakni, félrerakott pénzt befektetni, kevesebből élni mint amennyi bejön.

Nekünk pl 450ezer felett jön be átlagosan havonta, s kb 200-250et költünk (amikor 40ezret kerestem akkor 38-at költöttem). Autónk nincs, mert sokalljuk a fenntartási költségét és egyelőre fontosabb dolgokra kell a pénz. Hitel sincs.

Fél éve költöztünk nagyobb lakásba, előtte 26 nm-en laktunk, volt amikor már 3-an (amikor megjött a baba).

2011. jún. 18. 23:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak...hát annyiból könnyű költekezni...de kevesebből nehéz alig jut valamire. FÉlrerakni??? Durva...szerintem alig lehet. Ház is csak álom így...
2011. jún. 19. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:
a tandíjjal van a legnagyobb baj...miért nem államilag finanszírozott képzésen tanultok??? felesleges pénzkidobás az egyetemért fizetni, ha ingyen is meg lehet csinálni.
2011. jún. 19. 22:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Az sem lesz ingyen...a könyvek, albérlet v. kolesz, kaja, hazaút stb.. minden mind komoly ezrek! Egy félév akkor is kb 50-200 ezer ft ha egy forint tandijat sem fizetsz. Egyébként meg nem mindenki tud bekerülni állami képzésre. Akkor ők ne is tanuljnak mert hülyék voltak nem volt jó eredményük és nem szereztek annyi pontot? Ne már...

Én is költségesen tanulok. 150 ezer ft/ félév. És amig albérletben laktam addig ezen kivül plusz 100 ezer lett volna havonta a létfenntartás és ebben a szórakozás nincs benne! Ez igy a tandijjal együtt rettenetes összeg. Én emiatt döntöttem úgy, hogy levelezőn folytatom tovább. A tandijat ugyanugy ki kell fizetnem de tudok dolgozni suli mellett... És mmivel a szüleimmel élek a lakhatás sem kerül semmibe.

És az sem luxus hogy a diák egyszer egy hónapban vagy akár egy héten egyszer elmenjen kikapcsolódni. Én azt mondom arra szükség van. Nem kell végigbulizni a hetet de néha egy kis szórakozás mindenkinek jár, pláne annak aki széttanulja az agyát hézközben. Legyen büszke magára az is aki költségesen tanul. Nekem se azért kellett ide beiratkoznom mert hülye vagyok hanem mert fiatalabb koromban lusta voltam tanulni nem láttam be mekkora szerepe lesz később. Ennek a hülyeségnek az árát fizetem most tandij formájában. Tanulópénz.

2011. jún. 20. 08:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Nyilván senki nem azért fizet érte mert ingyen is megkaphatná. Szóval hülyeséget ne irj!

Nagyon nagyon sok ember nem képes bekerülni államilag támogatott képzésre és ha be is kerül ott az a rengeteg a mellék-költség miatt nem tudják vállalni. Akiket nem segit a családjuk azok vagy gályáznak egész hónapban-a suli rovására is akár- vagy felveszik a diákhitelt.

Egy államis hallgató sem ússza meg 50nél kevesebből a félévet akárhogyan is spórol... És akkor még nem is orvosi egyetemről beszélünk, az az igazán drága hely..

Nálunk ugy van hogy államisok nem is kapnak könyveket, ha jegyzetel meg tudja tanulni és le tud vizsgázni ha lusta és nem ir akkor nem. Ennyi. Minden könyvet, fénymásolatot tanulnivalót magad állitasz elő fénymásolgatsz, vásárolsz ez is sok költség egy hónapban. Az államis képzés se ingyenes csak a pénz nem a tandijra megy hanem a mellékköltségekre , és (jobb esetben) nem te fizeted hanem a szüleid.

2011. jún. 20. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!