Felvehetem azt a postai csomagot, amit a mamámnak címeztek (viszont nem volt otthon a csomag kézbesítésekor és értesítőt hagyott a postás) ha a lakcímünk nem ugyanaz, és nem is ugyanott lakunk?
Fogsz egy A4-es papírt, és ráírod ezeket olvashatóan:
- - - - - - - - - - - - - -
MEGHATALMAZÁS
Én, X.Y. (személyi igazolvány száma: AA111111, anyja neve: blablabla, cím: ezésez) meghatalmazom lányomat, Y.Z.-t (személyi igazolvány száma: AA111111, anyja neve: blablabla, cím: ezésez), hogy helyettem a Postán eljárjon, a számomra érkezett küldeményt átvegye.
____________ ______________
x.y. y.z.
meghatalmazó meghatalmazott
Előttünk, tanúk előtt:
____________ ______________
tanú1 neve tanú2 neve
szem. ig. szám szem. ig. szám
cím cím
- - - - - - - - - - - - - -
Behelyettesíted az adatokat értelemszerűen, aláírod és aláíratod a vonalakon, és ezzel, valamint a személyi igazolványoddal és lakcímkártyáddal bemész a postára.
Megjegyzés: pénzesutalványt nem tudsz felvenni ilyen házilag készült meghatalmazással, csak ügyvédi meghatalmazással.
Nem kell nyomtatni, írhatod kézzel, vagy ha ügyes vagy, akár lábbal is. Csak olvasható legyen.
Inkább nyomtatott betűkkel írd, mint kötött betűkkel - úgy könnyebb olvashatóan írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!