Elég ha egy 18 év felettivel megyek el elintézni? Nem kell hozzá szülő?
Figyelt kérdés
Az egyik diákszövetkezethez szeretnék regisztrálni személyesen,minden papír,kártya meg van amit kérnek+szülői beleegyező nyilatkozat is.
Egy 20 éves barátommal mennék el az irodájukba,mivel szüleim dolgoznak,nekem ez meg SOS hogy tudjak dolgozni nyáron.
Szerintetek elfogadják a papíron a szülői beleegyezést? Nem kell bemennie a szüleimnek?(a honlapjukról nyomtattam ki)
15L
2011. jún. 1. 21:37
1/9 anonim válasza:
Mivel 15 vagy a szüleid felelősek érted. Ha gondolod azért hívd fel az irodát holnap és kérdezd meg.
2/9 anonim válasza:
Egyedül is elmehetsz. A lényeg, h a szüleid aláírják azt a beleegyező nyilatkozatot.
3/9 anonim válasza:
Én még sosem láttam szülőket a diákszövetkezeteknél, úgyhogy gondolom papíron is elfogadják a beleegyező nyilatkozatot..
4/9 anonim válasza:
Ha fontos lenne a szülő személyes jelenléte, akkor nem otthon kéne kinyomtatni plusz kitölteni a nyilatkozatot, hanem ott a helyszínen íratnák velük alá. Így tutira elég lesz a papír, velem még sosem jött szülő, pedig 15 éves korom óta dolgozom én is.
5/9 anonim válasza:
Velem se jött szülő, de én 17 voltam
6/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor próba szerencse! Köszi mindenkinek :)
2011. jún. 1. 22:32
7/9 anonim válasza:
Mivel 15 éves vagy, nem fogsz tudni regisztrálni diákszövetkezetnél. Feltétel,hogy minimum a 16-ot betöltötted már. Bejelentett hivatalos munkát 16 év alatti gyerek nem végezhet a törvény értelmében.
8/9 anonim válasza:
De végezhet. Pont ezért kell a beleegyező nyilatkozat - ugyanis 15 éves kortól szülői beleegyezéshez van kötve a diákmunka.
9/9 anonim válasza:
Oké, akkor lehet, h ez változott, vagy lehet, hogy nem minden diákszövetkezetnél lehet, de ahová én regisztráltam pár éve, ott feltétel volt a 16 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!