Ranieri kérdése:
Egy "trükk"-re jöttem volna rá valuta váltással kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Angol fontomat (GBP) szerettem volna a legjobb helyem beváltani akkor figyeltem fel erre. Egy példában vázolom: Ugye a bankok vesznek és eladnak is (jelen esetben) GBP külömböző áron. Általánosságban 300Ft körül veszik és 308-310Ft körül adják el. De van olyan bank ami 320Ft ért veszi és 330Ft ért adja el. Rögtön felmerül bennem hogy mivanha bemegyek az első bankba, veszek 1000 Angol fontot 310.000 Forintért. Átsétálok ezzel a pénzzel ahhoz a bankhoz ahol 320 ért veszik, és eladom az 1000 Angol Fontomat 320.000 Forintért. Elvileg nyerek 10.000 forintot. Aztán meginnt megcsinálom ezt és így tovább. Nyílván lehetetlen hogy ez így működjön, mert ez nem álomvilág hogy ingyen jöjjön a pénz, de mégis nagyon érdekelne hogy hol bukik meg ez az ötlet. Van valami szabály ez ellen? Vagy kitiltanak a Bankból ha óránként megyek venni 1000 Angol fontot?2011. máj. 31. 11:24
11/13 anonim válasza:
"Általánosságban 300Ft körül veszik és 308-310Ft körül adják el. De van olyan bank ami 320Ft ért veszi és 330Ft ért adja el."
Ez nem lehetséges, mert a középárfolyam nagyjából mindenhol ugyanakkora és az ehhez képesti +/- eltérés az eladási/vételi árfolyam.
12/13 anonim válasza:
Ezt max csak úgy tudod megcsinálni, ha nem aznapban gondolkodsz, hanem akár heteket/hónapokat tudsz várni, és kivárni, mikor éri meg újra eladni.
13/13 A kérdező kommentje:
KÖszi a válaszokat sokat segítettetek !
2011. jún. 1. 10:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!