Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakásvásárlásnál mit tehetünk,...

Lakásvásárlásnál mit tehetünk, ha az eladó eláll a szerződéstől?

Figyelt kérdés

Lakást szeretünk volna vásárolni, amin volt még egy kevés hitel.

A foglaló átadásánál aláírtuk az adásvételit. A megállapodás szerint mi kifizettük volna a fennmaradó hitelt, plusz még x összeget. Viszont az általunk már átadott foglaló és a fennmaradó rész, kevesebb, mint a hitel, ugyanis kiderült, a hölgy azóta nem fizette.

Úgy néz ki, a hölgy el akar állni a szerződéstől, és ha jól tudom, a foglaló duplája visszajár. Viszont azt nem tudja kifizetni.

A gond csak az, hogy a visszajáró pénz, illetve a fennmaradó hitel jóval több, mint a lakás értéke, így azt sem mondhatjuk, hogy a lakás értékéből levonjuk a foglaló dupláját, kifizetjük a hitelt, és miénk a lakás. A hölgy pedig nem tudja a fennmaradó részt kifizetni.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2011. máj. 31. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
48%

Hát, ez a járni jár, csak nem jut esete. Szedd vissza a foglalódat, aztán távozz a helyszínről. És legközelebb legyen annyi eszetek, hogy ügyvéd előtt szerződtök és foglalóztok, valamint nem hisztek el semmit bemondásra!

Ha volt ügyvéd, akkor ő sem járt el kellő gondossággal, ő is felelős. Neki van erre biztosítása, szóval érdemes lehet arra is tenni egy kört. Másik ügyvédet megkeresve, persze...

2011. máj. 31. 10:50
 2/9 A kérdező kommentje:

Ügyvéd előtt írtuk a szerződést.

Mondtam ezeket neki is, azt ígérte, utánajár a dolognak.

Csak szeretem volna én is utánakérdezni egy picit.

2011. máj. 31. 10:51
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Szívás, legközelebb előre meg kell nézni a hitel összegét.
2011. máj. 31. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha lejárt a szerzödésben foglalt határidö akkor vissza mentek az ügyvédhez és ö mindent el fog mondani. Ha tudja behívja az eladót is és felvázolja mi fog történni ha nem fizet.

Ilyenkor úgy megy, hogy egy másik ügyvédet kell megbiznotok, mert aki írta a szerzödést nem vállalhat mert ö is tanu lesz majd ha perre kerül a sor.

A másik ügyvéd ír egy felszólítást az eladónak amiben részletesen leírja hogy mi fog történni ha nem fizeti ki a szerzödésben foglaltakat.

Ha perre kerül a sor akkor nektek kell az összes ügyvédi herce hurcát fizetni amit a per végén vár huzzák az eladóra ,így a tartozást+a kamatot+perköltséget fizeti nektek + ha végrehajtani kell akkor a végrehajtó díját is minden alkalommal mikor megy.

2011. máj. 31. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Így jár aki nem kellő körültekintéssel jár el! Miért kell ennyi ember, aki annyira jóhiszemű! A gonoszságot tételezz fel mindig és nem ér meglepi! Jó lecke lesz egy életre !
2011. máj. 31. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:

10:56-os vagyok

itt mindenki hülye vagy tinik unatkoznak?

szerzödés készült ez komoly dolog. persze nem lesz könnyü de a pénz az jár nekik duplán vissza.

és ezt nem lehet elöre látni, a szerzödést gondolom úgy írták meg hogy a banktól volt egy zárási kérés. ennélkül az ügyvéd meg sem csinálja a szerzödést.

2011. máj. 31. 11:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, hozta az eladó az igazolást, hogy megkérte, az ügyvéd pedig felhívta a bankot.

Csak mivel jópár hónap volt a költözésig, a mi kérésünkre, a hölgy úgy gondolta, neki nem kell fizetni.

A hitel végtörlesztését is későbbi időpontra kértük.

2011. máj. 31. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:

"a hölgy el akar állni a szerződéstől, és ha jól tudom, a foglaló duplája visszajár. Viszont azt nem tudja kifizetni."

Hát akkor magyarán nem tud elállni a szerződéstől. Teljesítsétek a szerződéses kötelezettségeteket, fizessetek, és vegyétek birtokba a megszerzett tulajdonotokat!

2011. máj. 31. 12:20
 9/9 A kérdező kommentje:
De nem tudjuk, mert nem kérte a banktól a végtörlesztésre az engedélyt.
2011. máj. 31. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!