Lakásvásárlásnál mit tehetünk, ha az eladó eláll a szerződéstől?
Lakást szeretünk volna vásárolni, amin volt még egy kevés hitel.
A foglaló átadásánál aláírtuk az adásvételit. A megállapodás szerint mi kifizettük volna a fennmaradó hitelt, plusz még x összeget. Viszont az általunk már átadott foglaló és a fennmaradó rész, kevesebb, mint a hitel, ugyanis kiderült, a hölgy azóta nem fizette.
Úgy néz ki, a hölgy el akar állni a szerződéstől, és ha jól tudom, a foglaló duplája visszajár. Viszont azt nem tudja kifizetni.
A gond csak az, hogy a visszajáró pénz, illetve a fennmaradó hitel jóval több, mint a lakás értéke, így azt sem mondhatjuk, hogy a lakás értékéből levonjuk a foglaló dupláját, kifizetjük a hitelt, és miénk a lakás. A hölgy pedig nem tudja a fennmaradó részt kifizetni.
Mit lehet ilyenkor tenni?
Hát, ez a járni jár, csak nem jut esete. Szedd vissza a foglalódat, aztán távozz a helyszínről. És legközelebb legyen annyi eszetek, hogy ügyvéd előtt szerződtök és foglalóztok, valamint nem hisztek el semmit bemondásra!
Ha volt ügyvéd, akkor ő sem járt el kellő gondossággal, ő is felelős. Neki van erre biztosítása, szóval érdemes lehet arra is tenni egy kört. Másik ügyvédet megkeresve, persze...
Ügyvéd előtt írtuk a szerződést.
Mondtam ezeket neki is, azt ígérte, utánajár a dolognak.
Csak szeretem volna én is utánakérdezni egy picit.
Ha lejárt a szerzödésben foglalt határidö akkor vissza mentek az ügyvédhez és ö mindent el fog mondani. Ha tudja behívja az eladót is és felvázolja mi fog történni ha nem fizet.
Ilyenkor úgy megy, hogy egy másik ügyvédet kell megbiznotok, mert aki írta a szerzödést nem vállalhat mert ö is tanu lesz majd ha perre kerül a sor.
A másik ügyvéd ír egy felszólítást az eladónak amiben részletesen leírja hogy mi fog történni ha nem fizeti ki a szerzödésben foglaltakat.
Ha perre kerül a sor akkor nektek kell az összes ügyvédi herce hurcát fizetni amit a per végén vár huzzák az eladóra ,így a tartozást+a kamatot+perköltséget fizeti nektek + ha végrehajtani kell akkor a végrehajtó díját is minden alkalommal mikor megy.
10:56-os vagyok
itt mindenki hülye vagy tinik unatkoznak?
szerzödés készült ez komoly dolog. persze nem lesz könnyü de a pénz az jár nekik duplán vissza.
és ezt nem lehet elöre látni, a szerzödést gondolom úgy írták meg hogy a banktól volt egy zárási kérés. ennélkül az ügyvéd meg sem csinálja a szerzödést.
Igen, hozta az eladó az igazolást, hogy megkérte, az ügyvéd pedig felhívta a bankot.
Csak mivel jópár hónap volt a költözésig, a mi kérésünkre, a hölgy úgy gondolta, neki nem kell fizetni.
A hitel végtörlesztését is későbbi időpontra kértük.
"a hölgy el akar állni a szerződéstől, és ha jól tudom, a foglaló duplája visszajár. Viszont azt nem tudja kifizetni."
Hát akkor magyarán nem tud elállni a szerződéstől. Teljesítsétek a szerződéses kötelezettségeteket, fizessetek, és vegyétek birtokba a megszerzett tulajdonotokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!