Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fiatal házasként van remény...

Fiatal házasként van remény saját lakásra?

Figyelt kérdés
1 éves házasok vagyunk nejemmel, kb másfél milliónk van. Anyósoméknál lakunk, de én már nagyon mennék. Albérletről párom hallani sem akar, de így viszont sosem lesz meg az önerőnk a lakshitelhez... Nincsenek nagy vágyaim, egy csóri 2 vagy másfél szobás lakással is beérném, vagy rövid ideig egy garzonnal... Mit lehet tenni? Kettőnk hivatalosan bejelentett fizetése kb 150ezer nettó. Mellette én kapok 50-70ezret borítékban...
2011. máj. 30. 15:41
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Kizárt, hogy én még 7 évig ott éljek :)

Hát a másfél milliónk se ugy hullott az ölünkbe, spóroltuk. Csak elfogyott a türelmem.

2011. máj. 31. 17:36
 22/22 anonim válasza:

Hidd el a férjemnek sem volt leányálom az a 7 év anyámmal, sőt nekem sem!Nem is így terveztük. Csak alapot szerettünk volna gyűjteni a saját lakáshoz. Aztán minden hónapban úgy voltunk, hogy ezt a pénzt még hozzátesszük. Hiszen hitelfelvételnél minden tízezresre ráteszik a kamatot. Aztán már a végén mikor albérletben laktunk, szuperül éreztük magunkat anyóspajtások nélkül, így az 5 év alatt hozzáspóroltuk a maradékot és 13 millióért vettük meg a lakást. De jó lett volna ha azt a 45 ezret is félretudtuk volna tenni amit albira fizettünk és nem 5 évig, hanem feleannyi ideig kellett volna ott lennünk. De anyósoknál már mi sem bírtuk tovább.

Szerintem csak úgy lehet kibírni anyósnál, ha a lehető legrövidebb ideig találkoztok. Nincs együtt evés, együtt tv-zés, nagy beszélgetések. Köszönés és elvonultok. Így kölcsönösen lehet a két családnak saját élete. Nincs konfliktus alap sem. Magatokra mostok, főztök stb...

Így gyakoroljátok az eljövendő közös életet is, mikor csak ketten vagytok.

Egyébként volt olyan nálunk is mikor a férjem már nem bírta tovább és el akart menni. Én ugyancsak a spórolás miatt maradtam volna. Aztán azt mondta elmegy albiba a másik utcába, találkozunk ugyanúgy (nála), csak máshol fekszik le. Még másnap utánaköltöztem, borzasztóan hiányzott.

2011. jún. 2. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!