Fiatal házasként van remény saját lakásra?
Krisztián:
Céget hiába írok, mert több vállalkozón keresztül megyünk... Ha mst felnyomnám őket csak annyit érnék el vele, hogy megbüntetnék a céget engem meg kirugnának és egy cégváltás, pontosabban cégnévváltás történne. Ugyanis minden évben cégváltás van, persze a dolgozók mind ugyanazok itt is és az irodában is.
Egy nagy autokereskedés központi telephelye autószalonokkal, irodaházzal a 13-ik kerületben.
Dehogynem kell :) Kedves Anyuka kijelentette, hogy ő már dolgozott eleget, csinálják a házimunkát a fiatalok :)
Többek között ezért is akarok elmenni, valahogy a saját lakásomat szivesebben takarítanám.
Persze spórolás szempotjából jó, mert 40 ezret adunk le havonta összesen és állják mindenünket amit lehet. Szóval kajára meg csekkkre külön nem kell költenünk.
De 40ezerért akár albérletet is találnék vagy akár egy kissebb lakás törlesztése is hasonló árkategória. De kevés önerővel sajnos nem tudunk 1-ről a 2-re jutni. Bevonható ingatlan nincs mert azokat a rokonok már "felhasználták".
De miért nem spóroltok? Tök jó helyzetben vagytok, használjátok ki! Én írtam, hogy havi 150et tegyetek félre. 40et beadtok a közösbe, a maradék 30 elég a bérletre meg egy-két apróságra. Ráadásul ha ennyit dolgoztok, akkor amúgy sincs túl sok időtök költekezni.
Egy-két év alatt egy lakás árának tetemes részét össze tudnátok szedni.
Albérletben a 40en felül lenne még 20-30 ezer rezsi, 50-60 ezer kaja, félretenni egyáltalán nem tudnátok vagy csak minimálisan.
Egy-két évet simán ki leeht bírni spórolva, aztán utána már nem lesz nehéz saját lakást szerezni.
Ne hülyéskedj már, ha csak 40 ezret kell leadnotok úgy, hogy ők állják a kajátokat és rezsit, akkor nem is kell sok mindenre költenetek! Máshol az albérlet ennyi vagy ennél több, a kaja még ennyi lenne havonta! Egyszerű: tegyetek félre pénzt! Minél többet egy hónapban! Össze fog az jönni!
Mi is így csináltuk, 7 évig laktunk az én anyámnál, 2 évet anyósnál, 5 évet albérletben és 34 évesen meg tudtuk venni életünk első lakását! Bár az igaz, hogy mi ezt gyerekkel csináltuk végig és mi saját magunk álltuk a kajánkat, azaz külön főztünk, külön volt minden ami kell egy konyhában, háztartásban. Takarítást beosztottuk. A rezsiben fizettük a mi részünket.
Azért kellett ennyi év, mert a gyereknevelés és a kis családunk fenntartása belekerül havonta némi költségbe. :)
De szeretjük egymást, így simán kibírtuk, nem számított hol lakunk, kivel együtt, a lényeg, hogy mi becsuktuk magunkra a szobaajtónkat és együtt voltunk. Nem kellett ennél több. Sokat kirándultunk is.
Nem gondolom, hogy túl jó egy házasság szempontjából ha el akarsz menekülni hétvégén is otthonról és nem a nejeddel lenni. Vele nem jó?
Abban igaza van neki, hogy így többet tudtok spórolni, abban viszont neked, hogy jobb külön élni a szülőktől. De dönteni kell...pénz vagy külön élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!