Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha aranyékszereket ad el...

Ha aranyékszereket ad el valaki akkor azt hogy szokták mérni hogy mennyit ér és mennyit adnak érte? Az ékszer grammja szerint?

Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 18:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Gondolom magas volt a karátszámuk azért kaptam ennyit:)
2011. jún. 3. 12:29
 12/15 anonim válasza:

Én ezt még mindig nem értem. Nálunk 4000 Ft grammja, karátszámtól függetlenül. Neked a 79 grammos aranyadért 316 ezret kellett volna kapnod, hiszen 79*4000, az 316000 Ft. Nekünk nincs ennyi aranyunk, az összesnek a súlya 68 gramm és mikor bajban voltunk és bevittük egy ékszerüzletbe, akkor ott rögtön 272 000 Ft-ot akartak adni értük. Aztán gyanús lett, hogy annyira nagyon rá akartak minket beszélni, így eljöttünk és van ahol 5-6 ezerért is beveszik grammját. Végül anyagi nehézségünk máshogy oldottuk meg.

Azért írtam, hogy vagy a grammszám nem stimmel vagy a pénzösszeg. Mert ha 79 grammért csak 30 ezret kaptál, akkor nagyon csúnyán átvertek.

2011. jún. 4. 10:52
 13/15 A kérdező kommentje:

10:52

Köszi az infót!

A nyugtát meg rajta az adatokat megkaptam az meg is van szóval ha ezzel visszamegyek+személyi akkor tudom igazolni hogy ott jártam igaz?Tisztán emlékszem hogy a gyűrűnél 43 g-ot mutatott a mérleg a nyakláncnál pedig 36-ot asszem de több volt mint 30 g az tuti!És az sem lehet hogy 4,3 g-os volt mert nem volt a 2 szám között ,

Szerinted ilyenkor mit lehet tenni?Ha visszamegyek a nyugtával meg a személyivel akkor van rá esély hogy kifizeti a rendes árat?Most kedden voltam ott így még nem olyan régen!

2011. jún. 4. 13:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk azon gondolkozok hogy egy arany férfi pecsétgyűrű hogy lehet 43 g-os?Nem sok az?Lehet elnéztem mégis és az 4,3 g volt?Mert a papíron a 2 súlyára 8 g van írva...
2011. jún. 4. 14:01
 15/15 anonim válasza:

A férjem aranynyaklánca majdnem 40 g. Az a kérdés mennyire volt vékony a tiétek és milyen hosszú volt. Ma lemérem 1-2 dolgunkat, hogy tudj viszonyítani. Van köves férfi pecsétgyűrűnk is, lemérem azt is.

Lehet mégis a grammszámot nem láttad jól, mert az ékszerészeknek nagyon kicsi beosztású a mérlegük, nem olyan mint a konyhai mérleg. Lehet nem is grammban mér, hanem mg-ban, ezért nem láthattál vesszőt.

Remélem ez az eset áll fenn és tényleg 8 g volt a két arany, mert ha a papíron is ez van, akkor nem tudod bebizonyítani, hogy melyik két ékszer volt a tiéd és hogy nem jó árat fizetett.

2011. jún. 5. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!