Ha aranyékszereket ad el valaki akkor azt hogy szokták mérni hogy mennyit ér és mennyit adnak érte? Az ékszer grammja szerint?
Én ezt még mindig nem értem. Nálunk 4000 Ft grammja, karátszámtól függetlenül. Neked a 79 grammos aranyadért 316 ezret kellett volna kapnod, hiszen 79*4000, az 316000 Ft. Nekünk nincs ennyi aranyunk, az összesnek a súlya 68 gramm és mikor bajban voltunk és bevittük egy ékszerüzletbe, akkor ott rögtön 272 000 Ft-ot akartak adni értük. Aztán gyanús lett, hogy annyira nagyon rá akartak minket beszélni, így eljöttünk és van ahol 5-6 ezerért is beveszik grammját. Végül anyagi nehézségünk máshogy oldottuk meg.
Azért írtam, hogy vagy a grammszám nem stimmel vagy a pénzösszeg. Mert ha 79 grammért csak 30 ezret kaptál, akkor nagyon csúnyán átvertek.
10:52
Köszi az infót!
A nyugtát meg rajta az adatokat megkaptam az meg is van szóval ha ezzel visszamegyek+személyi akkor tudom igazolni hogy ott jártam igaz?Tisztán emlékszem hogy a gyűrűnél 43 g-ot mutatott a mérleg a nyakláncnál pedig 36-ot asszem de több volt mint 30 g az tuti!És az sem lehet hogy 4,3 g-os volt mert nem volt a 2 szám között ,
Szerinted ilyenkor mit lehet tenni?Ha visszamegyek a nyugtával meg a személyivel akkor van rá esély hogy kifizeti a rendes árat?Most kedden voltam ott így még nem olyan régen!
A férjem aranynyaklánca majdnem 40 g. Az a kérdés mennyire volt vékony a tiétek és milyen hosszú volt. Ma lemérem 1-2 dolgunkat, hogy tudj viszonyítani. Van köves férfi pecsétgyűrűnk is, lemérem azt is.
Lehet mégis a grammszámot nem láttad jól, mert az ékszerészeknek nagyon kicsi beosztású a mérlegük, nem olyan mint a konyhai mérleg. Lehet nem is grammban mér, hanem mg-ban, ezért nem láthattál vesszőt.
Remélem ez az eset áll fenn és tényleg 8 g volt a két arany, mert ha a papíron is ez van, akkor nem tudod bebizonyítani, hogy melyik két ékszer volt a tiéd és hogy nem jó árat fizetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!