Ha aranyékszereket ad el valaki akkor azt hogy szokták mérni hogy mennyit ér és mennyit adnak érte? Az ékszer grammja szerint?
Figyelt kérdés
2011. máj. 27. 18:56
1/15 anonim válasza:
általános esetben igen. "törtarany"-ként veszik be, akkor csak az számít, hogy mennyi arany van benne, azaz súlya és karátszáma a döntő. általában ki is van írva, hogy a törtarany gramjáért mennyit adnak.
ha különleges, ritka, egyedi, esetleg értékes kő van benne, akkor egyedi árat mondanak.
2/15 anonim válasza:
Első válaszolónak igaza van de abban az esetben ha ékszerboltban adja el. Ha mondjuk valakinek el akarja adni akkor 15000 ft grammja én úgy tudom....
3/15 A kérdező kommentje:
A héten voltam egy ötvösnél vagyis az ékszerbolt is egyben és a héten viszem eladásra a 2 ékszert egy arany férfi pecsétgyűrűt egy fekete kő van benne elég régi darab meg egy vékony típusú férfi aranynyaklánc.
2011. máj. 27. 19:43
4/15 anonim válasza:
Mennyiért veszi be az akinek viszed?
Mi is most akarjuk eladni a mieinket (kell a pénz) és törtaranyban 4000 Ft gr-ként veszi be.
5/15 A kérdező kommentje:
Ez az amit én se tudok hogy mennyiért az csak hétfőn derül ki mikor megyek megint mert a héten nem volt nálam a személyi és azt kéri szóval jó lenne nekem is ha írna olyan aki már adott el így aranyékszert.
2011. máj. 27. 22:48
7/15 A kérdező kommentje:
Én csak annyit tudok ahova viszem a 2 ékszert hogy ott 10000-be kerül grammonként ékszert csináltatni,akkor a törtarany felvásárlás is kb ennyiért megy?
2011. máj. 28. 16:20
8/15 A kérdező kommentje:
Voltam az ékszerésznél és egész jól jártam mert a 43 g-os és a 36 g-os ékszerért kaptam több mint 30000-et persze ez nemcsak a grammtól függött hanem a karátszámától.
2011. máj. 31. 11:09
9/15 anonim válasza:
Nem 300 ezret akartál írni? Vagy a grammot írtad el. Kb 4 ezerért vette be grammját. Hát, jól kirabolják az embert!
10/15 A kérdező kommentje:
Nem írtam el:)Itt megérte üzletelni:)Jól jártam:)
2011. jún. 3. 12:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!