Egy kölcsönszerződés mitől lesz hiteles?
Ha pl. tanúk előtt írjuk alá vagy hogy?
Összeg: 100.000Ft
Hiteles, ha megfelel bizonyos formai követelményeknek és két tanú hitelesíti.
Ennyi elég...
Ha szerepel benne a kölcsönadó és az adós neve( szül.hely,idő,anyja neve.lakhely), a kjölcsönadott összeg számmal és betűvel. A felszámítandó kamat,és a visszafizetés határideje.
Dárum, aláírások és két tanu aláírása. A tanuk ne legyenek családtagok.
Két példányban kell elkészíteni.
Semmiféle formai megkötés nincs, ha magánszemélyek között kötött ügyletről van szó.
Saját magad érdekében ugyanakkor érdemes írásba foglalni.
Tartalmát tekintve írjátok bele a szerződő feleket, személyi azonosságukat, lakóhelyüket pontosan meghatározva.
A kölcsönadott összeget, számmal betűvel. A lejárat idejét, ha kamatot is kikötitek, akkor annak pontos mértékét.Beleírhatod a fizetés módját, ha részletekben fizetik vissza, akkor az első és a további esedékes részlet megfizetésének időpontját. A szerződés megkötésének dátumát.Több példányban készítsetek.
Tanuk sem árthatnak. :)
Köszönöm.
Engem kamat nem igazán érdekel, csak látni szeretném az odaadott pénzt. Sokszor segítettem másokon, mindig én szívtam meg.
És tanú lehet egy barát? Vagy inkább ügyvéd? És ott a szerződés aláírásakor kell ott lenniük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!