Barátnőmmel összeköltöznénk, és 150. 000 ft-ból havonta ki lehet jönni simán nem?
Szerintem mindenképp szűkös, akárhova is mentek:-) Nem lakok külön, de azt tudom, hogy nehéz megélni... Nyáron, jó időben még oké, de a gáz nagyon feldobja a számlát. Esetleg 30 ezerreé több maradna nektek kajára, nem tudom, de sztem hamar feladnátok...
Most mondok egy pédát:
Öcsémék is elköltöztek anno. Nyáron. Ők 180-ból jöttek ki havonta. Albérlet 30, szóval annyiből, amennyiből ti. Cigiznek. Arról nem tudtak lemondani, pedig sokat számított volna. Arról mondtak le, hogy nem mentek hetente fodrászhoz, műkörmöshöz, szoliba, a csaj inkább kiült a napra barnulni. Csak az volt velük a baj, hogy mindenben alább adtak, de a kajából nem voltak hajlandóak. Márkás vaj, márkás tej, márkás jégkrém minden második nap, üdítőként csak Coca-Cola vagy Pepsi naponta. Ez is sokat jelent. Plusz mindketten melóztak, és a csaj hullafáradtan ment haza, de még utána is főznie kellett. Szóval nem csak anyagilag kimerítő, hanem az energiáidat is felemészti... Jobb, ha többen laktok együtt, ma már nem lehet kettesben sem megélni, hacsak nem kaptok kézhez 240-et ketten. De még akkor is szűkös
A fél családi ház rezsije kiteszi egy kisebb albérlet+rezsije árát, szóval szerintem ez lényegtelen. Szerintem simán meg lehet élni, meg lehet élni fejenként 50 ezerből is, rengeteg ilyen diákot ismerek. Próbáljatok kalkulálni mielőtt összeköltöztök, nézzétek át az előző havi rezsiszámlákat 1-1.5 évre visszamenőleg, plusz a többi költséget, pl. szemételszállítás, ez-az ha elromlik, meg kell javíttatni, próbáljátok kiszámolni, hogy pl. hetente mennyit fogtok költeni kajára, aztán ha benne van kb. 100-120 ezerben, akkor mehet a menet.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!