Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Barátnőmmel összeköltöznénk,...

Barátnőmmel összeköltöznénk, és 150. 000 ft-ból havonta ki lehet jönni simán nem?

Figyelt kérdés
Végre mindketten dolgozunk. Én nagyjából 90et, Ő 60at keres havonta. Ez 150 havonta minimum. Ha van túlórám ez több is lehet, de mégiscsak 150et nézem. Ebből szerintem ki lehet jönni simán Ketten havonta még albérletben is nem? Erre fele az albi 30 körül van.Nagyvonalakban 50ből kijön rezsi+albi, szerintem 60.000 Kettőnknek a kaja havonta.Barátnőmnek autó biztosítása 3havonta 6000körül. Ha jól számolok ki lehet jönni. Szerintetek is?Jól kalkuláltam kajára, rezsire?
2011. máj. 25. 11:44
1 2
 1/12 tsz-tag válasza:
szűkös...és akkor még csak van hol aludnotok és nem haltok éhen
2011. máj. 25. 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
50-ből nem jön ki a rezsi+albi, főleg télen.
2011. máj. 25. 11:54
 3/12 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem ha autó van, akkor ez végképp nagyon kevés.
2011. máj. 25. 11:55
 4/12 anonim ***** válasza:
Megélni meglehet, de a boltban majd mindig számolgatni keĺ, hogy mit engedheţtek meg magatoknak, sok,most talán alapnak tünö kaja is luxusnak fog számítani. meg az autótnem sürün kell majd tankolni..
2011. máj. 25. 12:07
 5/12 anonim ***** válasza:
Sztem ki lehet jönni, koleszosok pl sokkal kevesebb kajapénzből tolják, és nekik még marad piára is. Persze nem egy fényűző élet, és hosszútávon sztem nem jó, nem? Rezsinek azér érdeklődj utána mer ahol olcsó az albi ott általában magas a rezsi (régi házak...). Persze ha tudtok vigyázni hogy nem pazaroltok, kijöhet 20 ezerből, de inkább 30al számolj, internet víz villany... sokba kerül. Meg ne felejtsd el beleaklkulálni a saját költségeket, mobil, benzin? Szűkesen de azér el lehet élni sztem!
2011. máj. 25. 12:11
 6/12 A kérdező kommentje:
remélem írtok még arra, h HA NEM ALBIBA MENNÉNK?MErt Barátnőm nevén van egy fél ház, családtól kapta, és az is lehet h oda költözünk, és ott ugye nincs albi kölztség. Így az a 30.000 megmaradna másra. Szóval? Egyébként F/24 és L/23
2011. máj. 25. 12:24
 7/12 anonim válasza:

Szerintem mindenképp szűkös, akárhova is mentek:-) Nem lakok külön, de azt tudom, hogy nehéz megélni... Nyáron, jó időben még oké, de a gáz nagyon feldobja a számlát. Esetleg 30 ezerreé több maradna nektek kajára, nem tudom, de sztem hamar feladnátok...

Most mondok egy pédát:

Öcsémék is elköltöztek anno. Nyáron. Ők 180-ból jöttek ki havonta. Albérlet 30, szóval annyiből, amennyiből ti. Cigiznek. Arról nem tudtak lemondani, pedig sokat számított volna. Arról mondtak le, hogy nem mentek hetente fodrászhoz, műkörmöshöz, szoliba, a csaj inkább kiült a napra barnulni. Csak az volt velük a baj, hogy mindenben alább adtak, de a kajából nem voltak hajlandóak. Márkás vaj, márkás tej, márkás jégkrém minden második nap, üdítőként csak Coca-Cola vagy Pepsi naponta. Ez is sokat jelent. Plusz mindketten melóztak, és a csaj hullafáradtan ment haza, de még utána is főznie kellett. Szóval nem csak anyagilag kimerítő, hanem az energiáidat is felemészti... Jobb, ha többen laktok együtt, ma már nem lehet kettesben sem megélni, hacsak nem kaptok kézhez 240-et ketten. De még akkor is szűkös

2011. máj. 25. 12:34
 8/12 anonim válasza:

A fél családi ház rezsije kiteszi egy kisebb albérlet+rezsije árát, szóval szerintem ez lényegtelen. Szerintem simán meg lehet élni, meg lehet élni fejenként 50 ezerből is, rengeteg ilyen diákot ismerek. Próbáljatok kalkulálni mielőtt összeköltöztök, nézzétek át az előző havi rezsiszámlákat 1-1.5 évre visszamenőleg, plusz a többi költséget, pl. szemételszállítás, ez-az ha elromlik, meg kell javíttatni, próbáljátok kiszámolni, hogy pl. hetente mennyit fogtok költeni kajára, aztán ha benne van kb. 100-120 ezerben, akkor mehet a menet.

22/L

2011. máj. 25. 12:36
 9/12 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Szerintem ki lehet jönni. Egy a fontos, rakjátok félre a 10%-t inségesebb időkre, 135-140-ből is ki lehet jönni, főleg ha nem albérletben laktok. Ismerek olyan embert akik ennyit keresnek és az 1/3-t félrerakják.
2011. máj. 25. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Autó nélkül igen, de a kocsi fentartása nem csak a biztosításból áll. Tankolni is kell és ha elromlik, egy javítás elvihet több tízezer forintot is.
2011. máj. 25. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!