Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen indokkal kérhetem...

Milyen indokkal kérhetem vissza a pénzemet?

Figyelt kérdés
A hét közepén vettem egy méregdrága napszemüveget több tízezres nagyságrendű volt az ára. Ahol vásároltam kaptam garanciajegyet, nyugtát, használati útmutatót és egy aprócska fecnit amin nincs más csak egy olasz felirat G. A..... szócskával. Nem kaptam semmilyen eredetiséget igazoló papírt. A szemüveg márkás, egy olasz fickó nevét viseli egy sas emblémával. Nem hiszem el, hogy eredeti vissza akarom vinni a boltba. Milyen indokkal álljak elő, hogy visszakapjam a pénzemet? Esetleg kérjek eredetiség igazolást vagy milyen lehetőségek állnak előttem?
2011. máj. 21. 17:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de eredetiséget igazoló papírt műtárgyakról szoktak kiállítani, nem napszemüvegekről. Én sem kaptam oklevelet az Adidas cipőmről a sportboltban, mégis elhiszem, hogy Adidas.
2011. máj. 21. 17:58
 2/16 anonim ***** válasza:
Csak komolyabb (Versace, stb.) napszemüvegekhez szoktak certifikátot adni. Armanihoz nem jár.
2011. máj. 21. 18:10
 3/16 anonim ***** válasza:
Talán 3 napig kötelesek visszavenni. De ha a boltban jónak láttad, akkor nem értem miért nem jó most.
2011. máj. 21. 18:13
 4/16 anonim ***** válasza:
Csak minőségi hibás árunak adják vissza az árát.
2011. máj. 21. 18:14
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az aki nem tudja vagy ,,nem tudom" válaszokat ad, annak is, bár ha nem tudod akkor ne írj ide.
2011. máj. 21. 18:50
 6/16 A kérdező kommentje:
57990 ft volt a szemüveg szerintem a komolyabb kategória nincs benne sem rendeletben sem törvényben, értelmes válaszokat, alátámasztott válaszokat kérnek az emberek nem jó tanácsot vagy butaságot. Köszönöm.
2011. máj. 21. 18:53
 7/16 A kérdező kommentje:
Akinek volt dolga hasonlóval legyen szíves írjon.
2011. máj. 21. 18:55
 8/16 anonim ***** válasza:

Hibátlan terméket a kereskedő nem köteles visszavenni! Sem 3 napon belül, sem 20 percen belül!

A 60.000 forintos napszemüveg pedig idióta módon drága (minek ez neked?!), ellenben nagyon-nagyon messze van a prémium kategóriás termékektől, amik 2-300 ezer forintnál kezdődnek.

Papír meg nem jár róla, hogy eredeti...

2011. máj. 21. 19:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Egyszeruen vidd vissza, max levasarolhatod az arat. Szoktak adni ajandekutalvany neven utalvanyt, amit barmelyik ugyanilyen markaju uzletben bevalthtsz. De a penzt is vissza szoktak adni.
2011. máj. 21. 19:09
 10/16 anonim ***** válasza:
Hiába viszi vissza.Nem kötelesek,sem cserélni,sem pénzt visszaadni.
2011. máj. 21. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!