Megválaszolná valaki ezeket a kérdéseket kifejtve?
1) Írj egy szerinted fontos gazdasági hírről, amit az utóbbi időben hallottál! Miért ezt választottad?
2) Ha lenne 1 millió forintod, mit kezdenél vele? És ha 100 millió?
3) Számodra mit jelent az időskori öngondoskodás?
4) Ki fizet az ingyenesért?
2)
adósságot rendeznék belőle, de rendbe tenném a házamat is abból. 100 millából már biztosan felújítanám a ruhatárunkat, de akkor már másik házat vennék+autót, utazgatnék minden hónapban.
Anyáméknak is adnék a pénzből, tesómnak is.
mindet ne várd hogy kifejtsem :)
2.) 1 millió: fele bankba, fele forex. 100 millió: 20% forex, 30% ingatlan amit kiadnék 50% bankba.
4.) senki
3,
a nyugdíj mellett külön bankszámla amire minden hónapban félre teszek, hogy idös koromra ne legyen gondom. vagy plussz magányugdíj pénztár
4, az aki jobb szolgáltaást akar mint az ingyenes. pl egészségügy. a legtöbb ember szülésnél, operációknál jó sok kösönöm pénzt hagy ott az orvosnak, növéreknek, pedig az egészségügy ingyenes.
1. túl sokat elolvastam mostanában, nehéz választani, talán a rekordmagas német államadósság 2.080 MRD euro
2. talán tőzsde, forex - arany, cég
3. ezen még nem gondolkoztam
4. egy amerikait biztos rá tudsz szedni
1) Az élelmiszerek pl. cukor drágulása az utóbbi hónapokban. Hogy miért ezt választottam? Mert nekem se mindegy mennyi az annyi.
2) Ha lenne 1 millió forintom, félretenném szükség esetére (másra nem igazán elég). Ha 100 millióm lenne akkor valószínűleg lakásokat vennék amiket aztán kiadnék albérletbe (nem szórnám el mint a legtöbben tennék/tették).
3) Azt hogy nem számítok már egy fillérre se "nyugdíj" címen (nem érdemes), magamnak teszek félre ha(!) tudok.
4) Az állam. Az adófizetők pénzéből. Tehát az adófizetők.
1) Írj egy szerinted fontos gazdasági hírről, amit az utóbbi időben hallottál! Miért ezt választottad?
2) Ha lenne 1 millió forintod, mit kezdenél vele? És ha 100 millió?
3) Számodra mit jelent az időskori öngondoskodás?
4) Ki fizet az ingyenesért?
1) görög helyzet -ez egyértelmű. Először merült fel az eurozónában annak a lehetősége, hogy valaki kilépjen a monetáris unióból. Ez gazdaságilag, alkotmányjogilag, meg még sok másilag hajmeresztő.
2) örülnék neki, hogy így már kétszer annyi pénzem lenne forexezni. 100 millánál már jobban elgondolkoznák a diverzifikáció és a kockázatmegosztás fogalmán. Kevesebb határidős, tőkeáttételes és befhiteles ügyletet bonyolítanék. A többit meg betolnám államkötvényekbe meg pénzpiaci alapokba. (más téren, pl. lakás, kocsi, nyaralás, nincsenek nagy igényeim. Sosem éltem nagy lábon, pedig jobban kiereszthetném a nadrágszíjat, de nem motivál rá semmi, a tőzsdét meg élvezetnek tartom, inkább az adrenalin, mint a pénz mozgat...)
3) kiemelten fontosnak tartom. Ez is célom a forexezéssel
4) ezt úgysem én döntöm el, hanem majd ők, ott fönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!