Ki és milyen végzettséggel jelentkezhet PÉNZÜGYI TANÁCSADÓ-nak?
Ha a cég a következőket ajánlja:
Mit nyújtunk Önnek pályája kezdetén?
* Garantált juttatást az első félévben
* Magas szintű szakmai átképzést
* Ügyfélkört, piacképes termékeket
* Állandó szakmai támogatás
Bárki jelentkezhet, mindenkit fel szoktak venni, és akinek nem megy a havi x darab szerődéskötés, azt kirúgják.
Hiába hívják tanácsadónak, ez ugyanúgy ügynöki munka.
Én el is szoktam hajtani az összeset, valamikor már időpontegyeztetés előtt, de akikkel beszéltem, mind kiderült róluk, hogy nem értenek a pénzhez, amikor feltettem nekik néhány kérdést (közgazdász vagyok)
Ami lesüt, róla, hogy egy pénzintézet termékeit kell eladnod, a fixhez limitet kell teljesíteni, ami a végére csak a kezdők 10%-nak sikerül, ha buktad, akkor pedig vissza kell fizetni az addigi juttatásokat.
Ügyfélkör: ismerőseid + telefonkönyv
Ha már érdekel a szakma, ne 1 pénzintézethez menj, hanem független céghez, nagyobb esély van a sikerre, ha nem kell azt mondanod az ügyfélnek, hogy ezt hoztam ez most a legjobb termék a piacon, hanem ténylegesen megkérdezed mit szeretne és megkeresed, ami tényleg a legjobb.
lemaradt: érettségi szükséges, de ha nincs diploma, akkor munka mellett meg kell csinálni 2 képzést.
Illetve az 1. válaszolónak lenne egy kérdésem:
Mik azok a kérdések amikre nem tudnak válaszolni?
Nem kell túl bonyolultakat kérdezni.
Mikor állampaírról beszél, rá kell kérdezni, hogy mi történik a kamatváltozáskor, meg hogy mennyi is most az alapkamat? 3-ból 2 nem tudja!
Részvénynél is kérdezhetsz kategóriákat, nevezzen meg egy-kettőt, indexeket, stb.
Sajnos az átlagember még annyira sem "művelt" gazdaságilag, mint ők, ezért könnyen megvezethetik őket. Nemrég történt egy ilyen a rokonságban is, és ajánlás útján hozzám is akartak jönni. Mikor elmondták, hogy mit intéztek a rokonoknál, lebasztam őket is, meg a rokonokat is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!