A MEO-s dolgozó milyen végzettséggel rendelkezik?
"vagy csak jön-megy, nézeget, ellenőrizget és csak felszedi a sok pénzt, meg juttatást?"
Az övé a felelősség, hogy csak megfelelő minőségű termék kerüljön ki a sorról. Olyanokat is észre kell vennie, amit egy figyelmetlen melós nem vesz észre!
Általánosságban nem lehet megadni, hogy "pontosan" milyen munkát végez, mert ez cégenként-iparáganként változik. Más egy csirkefeldolgozóban mint egy gyógyszergyárban.
Tapasztalatom szerint az panaszkodik a "hülye MEO-sra" akinek trehány a munkája, és a meós sok hibát talál nála.
Nincs hatósági előírás, hogy milyen végzettség kötelező, ezt minden cég magának határozza meg. Ha valahol elég nekik a 8 általános, akkor azzal is felvehetik. Ha akarják köthetik szakirányú diplomához is. Joguk van hozzá.
minden úgy van a hogy első írta.
én is voltam MEO-s, és imádtam.
Abban a gyárban nem volt feltétele ennek az állásnak a betöltésére. Állás hírdetésben is így hírdetik, hogy MEO-s vagy minőségellenőr.
Átlag szalag melletti melos 12 órába keres 132.000ft-ot (nettoba), a MEO-s seggét meresztve 150.000ft nettót keres 8 órába, ha 12 órázik a MEOS-s akkor olyan 176.500 ft körül kap nettóba.
Szívesen.
Egy fémmegmunkálással foglalkozó cégnél dolgozom minőségbiztosítási technikusként. A feladatunk több, mint egyszerű hibakeresés. Koordináta-mérőgépek segítségével mikromilliméter pontossággal mérjük a készülő termékeket. Ez azért fontos, mert a gyártósori operátor nem tud ekkora pontossággal mérni, pozíciókat pedig egyáltalán nem tud meghatározni, tehát lehetősége sincs kiszűrni minden lehetséges hibát.
Ebből adódóan mikor ráállunk egy bizonyos termék gyártására, minden egyes darabot teljesen át kell mérnünk, és a gépbeállító munkatárssal együttműködve nekünk kell korrekcióztatnunk a hibás méreteket. Ha nincs szükség további korrekcióra, és stabilnak mondható a gyártás, azután is időről-időre át kell mérnünk a készülő munkadarabokat, illetve szállítás előtt újra ellenőriznünk kell azokat.
A gyártás megkezdésekor, a gyártásközi mérésekkor és a szállítás előtti ellenőrzéskor is felelősséget vállalunk a szóban forgó termékek minőségéért. A célunk nem az, hogy hibát keressünk a dolgozó munkájában, épp ellenkezőleg: Igyekszünk minimalizálni a selejtarányt.
Ami a végzettséget illeti, személy szerint érettségivel és CNC-forgácsoló szakképesítéssel rendelkezem, de az adott cégtől függnek a követelmények. Ezen a területen nem árt, ha értesz a rajzolvasáshoz és jól számolsz.
Három műszakos munkarendben dolgozom, a fizetésem pedig közel azonos a gyártósori operátor munkatársakéval.
Én is meos vagyok, és ugyan annyit kapok, mint egy szerelő...
MINIMÁLBÉRT!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!