Édesapám 2005. ben elhalálozott, amiről sajnos csak most értesültem, mert az új családja elfelejtett erről tájékoztatni, ezáltal kimaradtam a hagyatékból is. Mit lehet ilyenkor tenni?
haláleset bejelentése után az illetések földhivatalból küldenek levelet, illetve a jegyzőtől is a hagyatéki tárgyalás ügyében. Te nyilván nem kaptál semmi ilyesmit, ez azt jelenti, hogy
1, édesapád írt végrendeletet, amiből téged kihagyott
2, a ház, autó, stb. fennálló vagyonával úgy rendelkezett, hogy ahogy te fogalmaztál "az új család"-jára hagyta.
Amennyiben az elhunyt elhalálozása előtt ilyesmi nem történt, életbe lép az egyenes ági öröklés. Mivel (gondolom én) vérszerinti utódja vagy, alanyi jogod az öröklés a halála következtében.
Ergo kisapám amit adsz, azt kapsz, jelen esetben egy nagy nullát. Érdemes lenne rajta elgondolkodnod, felé se néztél, de az örökség után tartanád a markod.
Én egy valamit nem értek.Semmit nem tudtok (mármint a hozzászólók) csak azt hogy a kérdező apja meghalt..De fogalmatok sincs,hogy mi az oka annak,hogy 6 évig nem látták egymást..Az eszetekbe sem jutott,hogy talán a kérdező igenis akart a a kapcsolatot az apjával? csak az apja lelépett és szart a gyerekére? Vagy az eszetekbe sem jutott,hogy egész gyerekkorában úgy bánt vele mint egy darab ronggyal?Az anyját,és őt is mindennétől megfosztotta??És hogy a hagyatéka érdekli? Miért ne? Hiszen az apja..Ha másért nem akkor joga lett volna arra,hogy az új család értesítse az apja haláláról..
A sok aranyszívű a monitor túlsó oldalán tudja ám verni a nyálát..
Kedves kérdező.Egy jó tanács..
Legközelebb ha hasonló kérdéseid lennének ne itt tedd fel,mert itt senki nem fog hasznos választ adni,csak a sárga földik tudnak lehordani..Úgy látszik ma ez jellemzi a magyar embert..Inkább menj a jogiforum.hu oldalra.Ott jogászok adnak ebben a kérdésben is tanácsot.
"édesapád írt végrendeletet, amiből téged kihagyott"
Nem lehetséges! A kötelesrész akkor is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!