Melyik banknál lehetséges ez?
2 héten belül külföldre utazok dolgozni és szeretnék küldeni haza egy kis pénzt.
Olyan megoldást szeretnék, hogy 2 kártyával mindketten hozzá tudjunk férni a bankszámlához.
Ha angol fontot rakok a számlára, akkor a másik fél (Magyarországon) csak úgy tudja levenni, hogy utána váltogatni kell?
Már sok helyen néztem, de konkrétan semmilyen infót nem találtam erről.
Egy font alapú devizaszámlát szeretnél?
Ezt szinte bármelyik banknál megtudod nyitni. Bemész és mondod hogy FONT alapú devizaszálát szeretnél nyitni. Akkor ha utalsz haza fontot akkor a számládon is font lesz nem pedig forint.
Egy ilyen devizaszámlához pedig lehet kérni kártyát és társkártyát is. De fontot csak a bankfiókban tudsz majd kivenni a számládról (kétlem hogy van olyan atm itt nálunk amelyik fontot adna ki).
Külföldről csak banki átutalással tudsz fontot utalni erre a magyar devizaszámlára. (vagy haza küldöd westernunionnal, a férjed/feleséged meg beteszi rá)
A cibnél vagyok. Elég jók a tapasztalataim és még internetről is tudok utalni.
Lehet két bankszámlaszámom egy banknál? Vagy a társkártyának külön kódja van? Mert akkor a meglevő kártyámhoz, ha tudnék egy társkártyát váltani, akkor az már úgy fasza lenne.
Nem cib-es vagyok, de lehet. Sőt 4 is vagy 10 bankszámlád is lehet ugyanannál a banknál.
Gondolom, a mostani bankszámlád az forint alapú. Tehát X ezer forint van rajta a havi számlaértesítőkor.
Ha azt szeretnéd, hogy ha fontot küldesz haza és az font-ként is jelenjen meg a bankszámládon, akkor nyitnod kell egy font alapú devizaszámlát.
A társkártyának jobb esetben külön kódja lesz.
Egy számlához alapból 1 kártya jár, de általában a legtöbb bank megengedi, hogy társkártyát (akár 2-3 is) váltsál ki ugyanahhoz a számlához.
Ha megnyitod a devizaszámlát akkor neked 3 kártyád lesz.
1 a régi forintos kártyád ami már most is meg van
2 devizaszámlához tartozó főkártya amit te használsz
3 devizaszámlához tartozó társkártya (férjed / feleséged használ)
(Mikor nyitod a számlát ketten nyissátok, úgy hogy mindketten hozzáférhessetek a számlához. Mert ha te kint vagy Angliában és a férjed/feleséged nem férhet hozzá a számlához akkor fontot sem fog tudni kivenni, nem engedik majd a bankban. Ketten bementek aztán mindketten aláírjátok a paíprt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!