Szerinted milyen a jó vezető?
Elsősorban milyen szempontból?
Ha én vagyok a nagyfőnök azt várom el a vezetőimtől, hogy a maximális teljesítményt paszírozzák ki az összes alkalmazottból bármi áron. Továbbá jó pont, ha nem trükközik, nem nyavalyog, minden utasítást szó nélkül követ és látástól Mikulásig dolgozik túlóraszámlázás nélkül. Emellett természetesen legyen kreatív, csinálja meg az én munkámat is jórészt és ne cseszegessen piszricsálé dolgokkal.
Ha én egy alkalmazott vagyok akkor a jó vezető mellettem áll, ha elakadok a munkámban segít, nem bratyizik a melósokkal, de mégsem nézi le őket, hanem tisztelettudó és megbecsüli a beosztottját. Nem aláz, hanem ha valaki hibázik segít a probléma megoldásában.
Szóval az, hogy milyen a "jó" vezető baromira nézőpont kérdése. Általában a főnökség által jó vezetőnek tartott vezetőt utálják az alkalmazottak, akit meg szeretnek az általában nem jó vezető, mert nem hozza a 100%-os teljesítményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!