Ezt be kell vallanom az APEHnak? Lehet ebből gondom?
20 éves vagyok, félreraktam a lóvét amit kerestem diákmelóban, ezek be vannak vallva. Fél millió kb. Van mellette még 1 millió amit az évek során szedtem össze szülinapokból, ünnepekből stb. Ezek nincsenek bevallva..
Tehát adott 1,5 millió, ezt most be tudom fektetni, lesz belőle 3 körüli összeg. 1,5 millió nyereség, ezt bevallom és adózok belőle természetesen.
Lehet abból gondom, hogy az első millióm nincs bevallva amit 5-10-20 ezrenként raktam össze?
természetesen nem. azt a jövedelmedet kell bevallani,ami bevallásköteles, a szülinapi tízezres nem az. Nyugodtan tedd be a bankba és fektesd be.
De a befolyó kamatok után természetesen majd adóznod kell.
jaj, ne már.
Ha beteszek a bankba 5 milliót,a kutya nem kérdezi,hogy honnan van. ha kiveszem akkor sem.
elvileg a 2millió feleltti befizetéseket jegyzi fel a bank, de ez még annyi sincs.
heló
nem lesz belőle problémád, így ahogy leírtad, ez így tökéletes
a másik ilyen (a szülinapi dolgok mellet) a menyasszonytánc, ha abba a zsákba összegyűjt az ifjú pár akárhány milliárd forintot is akár, senki nem szólhat egy szót se érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!