Mi a legjobb befektetés? Arany? Tőzsde? Részvények? Hogyan tudnék 2 millió forintot megduplázni az év végére?
13:42.
Úgy értettem, hogyha vételi opciót ad el, akkor az esetek 80% -ában nem éri el a részvényárfolyam a lehívási árat, és nem kell eladnia a részvényeit, de az opciós díjat megkapja ami már alapból nyereség.
A maradék 20% az amikor eléri a részvény a lehívási árat és el kell adnia a részvényeit.
Ebben az esetben is profitál, csak attól a töblettől esik el az opció eladásával, amivel többért el tudta volna adni a részvényeket.
A gyengébbek kedvéért, remélem így már érthető volt.
Mielőtt kifejted a véleményed szerintem gondold át mégegyszer, és próbáld meg értelmezni a leírtakat.
"Elég rizikós, de kockázat nélkül nincs nyereség"
ez így első blikkre nagyon rizikósnak tűnt...
"A maradék 20% az amikor eléri a részvény a lehívási árat és el kell adnia a részvényeit.
Ebben az esetben is profitál, csak attól a töblettől esik el az opció eladásával, amivel többért el tudta volna adni a részvényeket. "
Látszik, hogy még az életben nem csináltál ilyet... Na segítek egy példával.. XYZ papír 100-on áll. Te eladsz vételi opciót rá 110-es áron, mondjuk 15-ért. Ha lejáratkor a részvény 110 alatt van, akkor az opció elértéktelenedett, nyertél 15-öt. És mi a búbánatos f.szt csinálsz, ha most éppen az esetek 20%-a van, és a részvény ára 210 lett?!? Meg kell venned a piacon a részvényt 210-ért, és lehívják tőled 110-ért! Ez részvényenként 100 veszteség, míg a max nyereséged 15 lehet! Gyakorlatilag ezt azt jelenti, hogy csődbe mentél. Az esetek 20%-ában...
Gondold át ezt mégegyszer.. Pfffff és tőzsdei elemző volt!!! És elvileg ők jobban értenek hozzá a brókereknél!! Nos, szolgáljon ez tanulságul mindenkinek.
Én se vagyok otthon annyira a tőzsdés ügyekben még, De ha a vételi opciót a saját (már meglévő) részvényeire bocsájtja ki, abban az esetben nem veszít 20% esetben sem. Hiszen nem kell már megvenned a drágább áron a részvényeket. Az lehet hogy sokkal többet ér mint amennyiért el kell hogy adja, de így is nyereséghez jut.
Ha valamit rosszul gondoltam lérlek javítsatok ki.
Vagy ilyet nem lehet csinálni?
Egyetlen embert mutassatok nekem aki hosszútávon jövedelemre tesz szert a tőzsdáén !
Nincs ilyen, kamu igéreteknek mindíg lesznek akik bedőlnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!