Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a legjobb befektetés?...

Mi a legjobb befektetés? Arany? Tőzsde? Részvények? Hogyan tudnék 2 millió forintot megduplázni az év végére?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 17. 12:40
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha pedig a nemesfémek kapcsán az 1980-as összeomlással riogatnak, akkor három dolgot sohase feledjél el:

1. a TBTF (too big to fail) bankok jegybanki segítséggel, naked shorting poziciókkal, nemesfémkészletek dömpingáron történő kiárusításával (dishoarding) huzamos ideje manipulálják a nemesfémárakat

2. a jegybanki alapkamat-emelés nagyon nehéz a jelenlegi viszonyok között (általánossá vált a hatalmas államháztartási hiány, ill. az óriási adósságállomány)

3. nemesfémkészletek dömpingáron történő kiárusításához mindenekelőtt nemesfémkészletek kellenek… és ilyenek a jegybankok és a TBTF bankok kezében most már nem nagyon vannak…

Két videó

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=Gl47z2g2EvI

2011. ápr. 17. 15:17
 12/27 A kérdező kommentje:

A tőzsdéhez nem igazán értek, de végül is mindent el lehet kezdeni, kockázat nélkül ugye nincs siker, szóval belevágok.

Egy részét viszont aranyra költöm. Van egy ismerősöm, aki 166 gramm ékszeraranyat adna 1 millióért. 14 és 18 karátos aranyat vegyesen (nyakláncok, gyűrűk etc.) Ez így megérné?

2011. ápr. 17. 15:18
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

166 gramm 18 karátos arany vételi ára jelenleg ~ 950e forint.

Én még mindig azt mondom, hogyha annyira életképtelen vagy, hogy egy 10 mp-es internetes kereséssel rájöjj, hogy 1 gurigáért 166 gramm aranyat még akkor sem éri meg megvenni ha mind 18 karátos akkor inkább hagyd a pénzed a bankba... Jobban jársz.

2011. ápr. 17. 15:40
 14/27 anonim ***** válasza:
91%

Szvsz

Fizikai arany esetében kizárólag minősített befektetési aranyban gondolkodjál (színarany)

Pl. ilyenekben

[link]

(a fenti link csak példa, lehetnek olcsóbb beszerzési források is)

„arany-ezüst”

a nemesfémárak bizonyos mértékben együtt mozognak

DE nem azonos mértékben

Az ezüst még mindig nagyon alulértékelt

+ az elektrotechnikai ipar rengeteg ezüstöt fogyaszt

+ a jegybankok kezében már nincsenek ezüst készletek

ha az arany 1%-ot megy fel, akkor az ezüst hozzávetőlegesen 3%-ot fog felmenni

történelmi perspektívában a NAGY BETŰS PÉNZ nem az arany, hanem az ezüst…

[link]

a font, a dollár, a márka, a frank, a líra, stb. eredetileg ezüstpénz volt

az arany mindig is a nagyobb tranzakciók kapcsán volt reális opció

végezetül idézet egy 2006 januári publikációból

„44.55 billion ounces of silver/ 4.25 billion ounces of gold = a 10.5 to 1 ratio

Hmmm…This says nothing of the silver deficit and yet the ratio already reveals that at today's prices ($9/ounce vs. $540/ounce) silver trades at an 82.5% discount to gold, or conversely, it could be said that gold is overvalued by about 570% in terms of silver. Of the two ways of looking at the comparative price, I'll most certainly choose the former as I believe both silver and gold will be going up wildly in price in the coming years”

[link]

2011. ápr. 17. 15:50
 15/27 A kérdező kommentje:
Igazad van, rákerestem én is előtte. Amire inkább kíváncsi lettem volna, hogy megéri 18 karátosba is fektetni, vagy csak 24 karátosba. Az eddigi válaszok alapján viszont egyértelműen kiderül, hogy jobb ha kockáztatok.
2011. ápr. 17. 15:52
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Arra utalnak, hogy ékszer aranyat sosem szabad venni. Mert később csak töredék áron lehet eladni...

Csak befektetés aranyat szabad venni, abból is csak svájci vagy osztrákot. Általában ezeket kapni az itten forgalmazótól. A googlben rá keresel, hogy aranyvásárlás. És egy csomó oldal előugrik. 1 millióért legalább 4 darab 1 unciás aranyérmét lehet venni.

De ha tényleg ennyire nem megy az egész akkor a tőzsde se fog menni, mert az első bróker át fog verni, ha látja, hogy gőzöd sincs róla. A bróker akkor is nyer ha te veszitesz.

2011. ápr. 17. 16:11
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Lehet butának tűntem a kérdésimmel, de tényleg nem értek hozzá, ezért is kérdeztem meg tőletek. Biológus vagyok, nem befektetési szakember...

Mostmár van valamennyi rálátásom, és kiindulási alapom, hogy mihez is kezdjek. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat.

2011. ápr. 17. 16:59
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

A legfontosabb pont a „kiindulási alaphoz”:

A tőzsde elsősorban a fedezet nélküli pénzteremtés tükre.

Abban az esetben, ha érdekel a gazdasági/pénzügyi rendszer, akkor

Az alábbi hanganyagokat

[link]

könyveket

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Csak ajánlani tudom, a korábban a www.marketoracle.co.uk honlap kapcsán belinkelt publicistákkal együtt.

PS: a www.mises.org on rengeteg egyéb könyvet érhetsz el akár hangoskönyv formában is.

2011. ápr. 17. 20:01
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

"Évekig tőzsdei elemző voltam, és a statisztikák alapján ezzel a stratégiával 80% ban nem éri el a részvény az árfolyamot és így minden alkalommal zsebre vágod az opciós díjat. 20% ban eléri, de akkor is nyersz. "

Nos, vagy tőzsdei elemzőnek voltál rettentően gyenge (a többségük egyébként is nagyon buta, te talán őket is alulmúltad), vagy azóta eléggé leépültél szellemileg. Persze az is lehet, hogy ittál, vagy csak véletlenül írsz hülyeséget.

80%-ban csak úgy landol az ár a kívánt ártartományban, ha azt a tartományt úgy választod meg. És ha úgy választod meg, akkor kb. havi 15%-ra számíthatsz, nem 100-ra! A 20%-ban pedig nem, nem nyersz! Sőt, amíg kedvező esetben a nyereséged minimális volt, a veszteségednek nincs felső határa! Illetve van, jobb esetben a számlaegyenleged.

Ha már elemzőnek sem voltál jó, kíméld meg a tőkepiaccal ismerkedőket a téves információidtól!

Persze adott a lehetőség, úgyis most jártak le az áprilisi opciók. Gyerünk, mutass egy májusi, 80%-os valószínűséggel 100%-ot hozó példát! 15%-osat mutatok én akármennyit, de ez kb. a max, amit ebből a stratégiából ki lehet hozni.

2011. ápr. 18. 13:42
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

az ezüst kapcsán átmenetileg óvatos lennék

hosszútávon azonban nagyon jó!!!

2011. ápr. 19. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!