Bonyolultabb GYED kérdés?
Nagyjából,hogy tudnám kiszámolni,hogy mennyi GYED-et kapnék. Nem egyszerű, mert a 2010-es évben volt egy két órás bejelentett munkám br. 12500-al, volt ez mellett egy négy órás br. 40 ezerrel és volt egy 8 órás minimál bérrel! Hogy tudom kiszámolni,hogy csak nagyjából mennyit kapnék, ha 2011-ben szülnék!
köszi
Senki???? Ráadásul azt hallottam,hogy be akarják vezetni áprilistól,hogy 60% legyen a GYED!
Ha ti nem tudtok válaszolni, tudtok esetleg online könyvelőt, aki tud segíteni?
Itt próbáld kiszámolni.
Bár régi a kérdés, de azért én válaszolok:)
1. nem lesz a gyed 60%, ilyet nem is terveztek (egyelőre). Szerintem összekevered a táppénzváltozással, bár az sem egészen erről szól.
A gyed alapjába minden rendszeres és nem rendszeres jövedelmet bele kell számítani (kivéve ha volt valamelyik jövedelem után 30 napot meghaladó megszakítás, mert akkor a megszakítás előtti jövedelem nem vehető figyelembe).
Ha nem volt ilyen, akkor add össze az összes béredet (bruttó) amit kaptál 2010-ben, az az alap, és ennek 70%-a lesz a bruttó gyed.
Levonás belőle 20,32% szja, és 10% nyugdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!