Milyen kedvező megtakarítási lehetőség létezik gyereknek?
Konkrét célok nélkül én sem tudom melyiket ajánlanám, de 3 lehetőséget gondolok, az 5-10e Ft közötti tartományban /Union,Aegon,Signal/ 1-1 terméke
www.mpk.hu
Krisztián! Köszönöm.
Utolsó hozzászóló! Vmelyik fórumon olvastam,hogy nem éri meg hozzátenni és 18 éves koráig semmiképpen sem lehet hozzányúlni.De nézz Te is utána!
Egyáltalán nem hiba, tehát jobb mint a semmi. De egyrészt egyáltalán nem rugalmas /csak és kizárólag 18 éves korában veheti fel a gyerek, se több se kevesebb/, illetve ha valaki számlát nyit és arra gyűjt kevesebb nyereség lesz rajta, mintha valaki a MÁK-nál hagyná a pénzt és emellett más megtakaritási formát választ.
A biztosító termékek kiegészítéshez:
Signal: Jövőterv
Union: Etalon
Aegon: életpálya, vagy ha belefér platinum-t kell keresni
„Aegon: életpálya, vagy ha belefér platinum-t kell keresni”
inkább platinát:)
Kérdező!
nem tudom, hogy mennyire vagy vele tisztában, de a pénzügyi rendszer ma vészjóslóbb állapotban van, mint 2008-ban...
Tiszteletre méltó, hogy takarékoskodni akarsz, de a helyedben én nem bíznék efféle intézményekben/szakértőkben…
Ezek a bankok ma ugyanúgy csődben vannak mint 2008-ban, mindössze a bankóprés tartja bennük a lelket.
A monetáris bázis 2008-ban felrobbant, az árupiaci szekcióban már elszabadultak az árak, a következő fokozat a mindennapi életben érzékelhető árinfláció lesz és onnantól kezdve kifejezetten izgi lesz a történet…
Belinkelek neked 2 honlapot
2002-től az arany 460, az ezüst pedig 800%-os árfolyamnyereséget könyvelt el. És ez mindössze a szerény kezdet. A jelenlegi pénzügyi rendszer csődbement. Nem tudják újra eljátszani az 1980-as kamatemelést/nemesfém dömpinget.
A fiat money rendszer a Bretton Wood-i aranydeviza rendszer 1971-es vége óta 40 évet élt meg.
És mit csináltak az utóbbi 40 évben?
Ezt:
1971-ben 1 uncia arany 35 USD volt, ma 1460
1971-ben 1 uncia ezüst 1,55 USD volt, ma 40
és ezek manipulált, nyomott árak, a TBTF bankok jegybanki segítséggel hatalmas tételben fedezet nélküli papírral (naked shorting) shortolják a nemesfémeket.
Hogy miért?
Azért mert a nemesfém a valódi pénz…
Ez a rendszer árupénz, arany és ezüst alapon jött létre.
Még ma is ennek köszönheti a (maradék) vásárlóerejét.
Arany, ezüst = pénz
Törvényes fizetőeszköz = pénzhelyettes
Aranyat, ezüstöt nem lehet nyomtatni
Papírpénzt lehet
Ez ennyire egyszerű…
1946-ban 1 forint 0,0757575 gramm arany volt, ma 0,0757575 gramm arany 700 forint.
Az arany a kemény manipuláció ellenére minden bankbetétet megvert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!