Lehet egyszerre GYES-t és GYED-et is kapni, hogy lehet kiokoskodni, hogy mindkettőt kapjuk?
Jelenleg GYED-et kapok a kisfiamra,aug-ban tölti a 2 évet.aug-ban szülöm a 2. babámat,ezután Ő rá fogom kapni a GYED-et.Eddig oké.
Párommal élettársi viszonyban vagyunk,lehetne-e rá íratni az első gyerek után járó GYES-t 1 évig akkor,ha külön lakcímen lennénk,vagy egyszerűen csak nagyszülőre íratni a GYES-t?Én meg kapnám a kisbabára 2 évig a GYED-et?
Hogy van ez?kIlehet valahogy okoskodni?
Milyen (szerinted) értelmes választ vársz?
Meg tudod válaszolni, hogy miért piros a közlekedési lámpán a tilos, miért nem lila? Vagy miért zöld a szabad? Miért heti 30 órát lehet a gyes mellett dolgozni? Miért nem 32-t? Miért nem lehet egyes kerületekben este 10 után alkohol tartalmú italt kapni? Azért mert a társadalom számára szükséges rögzíteni bizonyos játékszabályokat. Ezt törvények útján (meg mások útján) tudják szabályozni, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, de összességében a közt szolgálja.
Akkor én is kérdeznék valamit: miért nem a teljes fizetésünket kapjuk a babázós időszakra? És értelmes választ várok!
Akkor most én is háborodjak fel, mert az ikres anyukák dupla gyest kapnak? Nincs értelme, erről szólnak a szabályok, hogy nem mindenkinek egyforma, nem mindenkinek tetszik. Lehet ezen morgolódni, de ha nem tetszik, írj az illetékesnek, hátha a két szép szemedért megváltoztatják.
Mi az, hogy az a válasz nem játszik, hogy "mert ez a törvény"???
De játszik bizony és ez a válasz.
Nem lehet, mert tiltja a törvény. Ha megteszed, akkor kamatostul fizetsz és okirathamisitásért ülsz.
Ha ez neked nem elég válasz, akkor ülj...
Minket nem zavar. Mutasd meg, hogy ki-ha-én-nem... Hajrá. Szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!