Ha egy vendéglátóipari egységben a nyugtán rajta van a felszolgálási díj akkor azt kötelező kifizetni vagy lehet érte reklamálni?
első vagyok. külföldön élek szóval nagyon is tudom hogy mennek a dolgok. itt németben néha azt írják a számlára hogy a borravaló nincs benne az árban. ami szerintem korrekt, mert így eldöntöd hogy adsz e vagy sem. és hacsak nem valami írtó bunkó a pincér akkor úgyis ad az ember. az viszont felháborító hogy "felszolgálási díjként" hozzáadják és feltételezem utána még várják is pluszban a borravalót és te vagy a smucig bunkó vevő a szemükben ha nem adsz. tehát még te érzed magad kellemetlenül.
hozzáteszem nem azért felháborító mert smucig vagyok (hiszen mindig adok borravalót) hanem azért mert a borravaló az egy olyan dolog hogy akkor ad az ember ha meg van elégedve a szolgáltatással tehát opcionális. mert tegyük fel elmész egy helyre írtó bunkók veled, sokat is vársz az ételre stb és még kifizettetik veled a borravalót is, holott normál esetben egy fillért sem adnál. na nem szeretem az ilyen dolgokat.
Felszolgálási díj nem egyenlő a borravalóval.
Amit elfogyasztasz, az a termék ára, a hozzá tartozó felszolgálás/helyiséghasználat a felszolgálási/szervízdíj. Tehát nem 10%-kal többet fizetsz, hanem elvileg (elvileg... Mo-on persze ezt sem így csinálják) ennyivel kevesebbe kerül(ne) ilyen helyen a termék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!