Miért vernek mindig át a pooC-ba?
Szerintem nem direkt van. Ha észreveszed azonnal szólj muszály lesz korrigálnia.
Én jártam úgy, hogy észrevettük itthon, hogy két ezerrel többet fizettünk a boltban mint kellett volna másnap ugyanaz az eladó volt szoltunk neki és kiderült a kétszáz forintos uborkát ütötte el egy nullával.
Nem hiszem, hogy szándékos lenne. Valószínűleg központilag nem jött le nekik az árváltozás, tehát a dolgozók nem tudnak róla, hogy drágult a termék, ezért nem is cserélik le az árat, maximum, ha a pénztárnál derül ki.
Egyébként ott van a panaszkönyv, lehet bele nyugodtan írni, ha már megelégelted a dolgot, illetve, ha már kifogytál a türelmedből, azt is megteheted, hogy azon az áron viszed el a terméket, amennyiért az ki van írva. A törvény is úgy szabályozza, hogy ami ki van írva, annyiért kell eladni a terméket.
Nem kell ezért a dolgozókat hibáztatni, nem mindig ők a hibásak ilyenkor, de ragaszkodhatsz ahhoz, hogy annyiért vidd el a terméket, amennyiért fel volt tüntetve az ára.
Ilyenkor kell "patáliát csapni".
Tényleg annyiért kell adniuk, amennyi a legalacsonyabb feltüntetett ár.
Ha két ár van kitéve, akkor is.
Ezen kívül a panaszkönyvbe is be tudsz írni, de ennél is hatékonyabb, ha rögtön a fogyasztóvédelemnél teszel írásos panaszt.
Mindig figyelni szoktam, mikor lehúzzák az árut, és ha nem azt írja ki, amit kéne, azonnal szólok. Nem csak én csinálom, a múltkor a S..ban reklamált egy nyudíjas néni, elég "sajátos stílusban", úgyhogy minden vevő értesült, hogy mi mennyibe kerül. :) De igaza volt, úgyhogy visszakérte a pénzét.
Addig csinálják, amíg hagyjátok magatokat, ha mindenki reklamál, (esetleg te is sokszor szólsz), és sorra kapják a büntetést a fogyasztóvédelemtől, majd észbe kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!