Hogyan kezdjünk el sporolni? Van bevételünk, de van is kiadásunk, ami meg marad nem sok de nem is a legkevesebb.
Szerintem is az a legfontosabb, hogy ne a folyószámlán legyen a pénz és ne otthon kp-ban, mert ott könnyen hozzáfértek, nagy a kísértés.
Én életbiztosításba pakolom, ez jó, de nektek nem mert két évig nem lehet kivenni.
De megtehetitek azt, hogy nyittok egy külön számlát, és arra utaljátok át, amit félreraktok. Erre szerintem az AXA a legjobb, mert egyszeri költsége van a számlanyitásnak, onnantól ingyenes minden. És egész korrektül kamatozik lekötés nélkül. Viszont nincs automatájuk, tehát úgy tudsz pénzt felvenni róla, hogy átutalod a saját folyószámládra és onnan veszed fel. Mire megérkezik az utalás, az két nap, így tuti nem fogjátok felesleges dolgokra elkölteni, hiszen két nap alatt azért átgondolja az ember a dolgot.
Ja épp ezért bankkártyát ne is kérjetek hozzá, mert azzal lehet boltban fizetni :D
Egyébként nálunk a legjobban az vált be, hogy szigorúan kéthetente vásárolunk, ilyenkor nagyot, két hétre előre. Egyébként meg nagy ívben elkerüljük a boltokat. Észre se veszi az ember, mennyit leeht ezen spórolni. Hogy egyrészt hipermarketben olcsón veszed meg a termékeket (ha 10 terméket veszel egyenként 100 Ft-tal olcsóbban, máris van egy plusz ezresed), másrészt kevesebb felesleges dolgot vásárolsz. Ja és még időd is több marad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!