Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nemrég fejeztem be a tanulmány...

Nemrég fejeztem be a tanulmányaimat és anyagi csődbe vagyok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kb 1 éve keresek állást, de hiába. Mihelyst befejeztem a tanulmányaimat rákkal műtöttek (addig még pont kitartott a TB), így hosszabb ideig nem tudtam semmilyen munkát vállalni. Most már nincs TB-m sem és 2 havonta kell mennem kontrolokra. Munkanélkülis segély nem jár mert nem volt eddig állásom.

Csak hogy viccesebb legyen történet:

A ház alsó részét ellepte a talajvíz és egész nap szivattyúzni kell a vizet (ami rengeteg áram), mert ott van a gázkazán.

Nem tudtok valamilyen megoldást amivel kicsivel könnyebb lehetne az életem?

2011. febr. 16. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
pályakezdőként jogosult vagy segélyre(álláskeresési járadékra). TB-t egy évig ingyen kaphatsz szociális alapon,ezt neked kell megkérned. szakmádban részmunkaidős állással próbálkozhatsz. ha falun élsz,nehezebb helyzetben vagy,érdemes költözésen gondolkodni. ha jól vagy,akár nyolcórás állást is vállalhatsz. ha nem,akkor csak a szociális ellátás segíthet neked egyelőre. és gyógyulj meg mielőbb,azt kívánom.
2011. febr. 16. 15:27
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

Szia.

TB-t tudsz igényelni,ha bemész munkanélkülibe és kérsz papírt és mehetsz az önkormányzatba leadni,ők meg elbírálják.

Segélyt viszont csak az kap akinek pályakezdőként min 200 illetőleg nem pályakezdőként 4 évből 365 nap munkaviszonyt fel tudsz mutatni.

Olyan szívás az egész mint a huzat.

20/N

2011. febr. 16. 17:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Utána néztem az álláskeresési járadéknak és tényleg úgy van ahogy a második mondja. A TB-t majd megkérdezem, 21-én megyek be a munkanélkülibe.

Köszönöm a jókívánságokat és már "hivatalosan" nem vagyok beteg, a kontrol csak azért kell hátha kiújul.

2011. febr. 16. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mikor fejezted be a tanulmányaid? Nappalin?

Regisztráltattad magad a munkaügyi központban?

A munkanálküli ellátás (álláskeresési járadék/segély) nem függ attól, hogy pályakezdő vagy-e, vagy sem. Azt nézik, hogy a megelőző 4 évben mennyi munkaviszonyod (vállalkozói jogviszonyod)volt. Ha volt legalább 365 nap, akkor áll.ker járadékot, ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor áll.ker segélyt kaphatsz.

Ha nem kaptál áll.ker ellátást (jardékot/segélyt), de legalább 1 éve regisztrált álláskereső vagy, szociális segélyre (betegséged miatt), vagy Bérpótló juttatásra lehetsz jogosult jövedelmi és vagyoni helyzeted alapján.

Ha még nem vagy 1 éve regisztrált, akkor az önkormányzatnál kérheted a TBd rendezését (ez is rászorultsági alapon van)

Ha megírod a fenti kérdésekre a választ, pontosabban meg tudjuk mondani, mire vagy jogosult.

Kérjél az önkormányzattól átmeneti segélyt:

1993. évi III. törvény

a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

[link]

2011. febr. 16. 18:24
 5/8 A kérdező kommentje:

Nappalin tavaly június

21-én megyek tisztázni az adataimat a munkanélkülibe (1 hónapja sem vagyok bejelentve)

Az elmúlt 4 évben csak diákmunkám volt (az is csak 2 hónap),

2011. febr. 16. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:

A Tbd tavaly december 15-ig "élt"

Menj be az önkormányzathoz és kérelmezd, hogy szociális és vagyoni helyzeted alapján rendezzék a Tbd.

Egyúttal kérd az átmeneti segélyt. (olvas el a linkben szereplő törvényt)

Ha nem találsz munkát, próbálj meg tanfolyamot végezni a munkaügyi szervezésében (a tanfolyam idejére átképzési támogatást kapsz) A tanfolyamokat itt is megnézheted: [link]

2011. febr. 16. 19:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Elkezdtem olvasni, de első nekifutásra kicsit tömör volt nekem (majd neki esek másodjára is).

Egyszer már kérvényeztem a TB támogatást, de amint elmentem munkanélkülire megszűnt és az APEH küldött 12 csekket.

2011. febr. 16. 20:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha regisztráltatod magad álláskeresőként (elmégy munkanélkülire), azzal nem szűnik meg az önkormányzatos Tb támogatásod. Ha kapsz a munkaügyitől járadékot, segélyt, akkor a TBd is él, ha nem kapsz, csak regisztrálnak, attól az önkormányzatnál ugyanúgy rendezik a TBd rászorultsági alapon.

Ha megírod pontosan mikor mi történt ezzel kapcsolatban, akkor jobban tudunk segíteni. Mert most újabb és újabb dolgok jönnek elő, amik változtatnak a helyzeten.

2011. febr. 17. 06:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!