Hogy lehetséges ez? Nem kell a 8 millió kölcsönt visszafizetniük?
Egy barátom családja felvett 8 millió hitelt 5 éve, vettek belőle egy csomó mindent, autót, felújították a házat meg sok dolgot.
A srác pszichiátriai gondozásra szorult("depressziós" elvileg) és ezért nem viheti a házukat a bank, az autót viszont elvitte a bank.Most akkor ingyen volt 8 millió forintjuk?Közben nem is dolgozik náluk senki.Más meg dolgozhat keményen ha hitelt akar felvenni.
Én nem irigylem. Persze így a bank most bizonyos határok között mozoghat, de ami befolyik pénz annak nagy részét elviheti (lehet most nem dolgoznak, de mivel srácról beszélsz itt nem 1-2 évről beszélünk). A ház szerintem így is a bank tulajdona, az más dolog, hogy nem rakhatja ki őket.
A legfontosabb pedig, hogy az emberek többsége nem azért dolgozik, hogy hitelt vegyen fel. Személy szerint más pénzügye nem érdekel, amit akarok azért megdolgozok, lehet, hogy a lehetőségek kicsik, de eddig mindent megoldottam. Persze, mert nem ragadtam le ott, hogy mivan a szomszédnak.
Magyar emberekről van szó.Nem cigányokról.
Komolyan nem árverezheti el a bank a házat, mert igazolni tudja, hogy beteg, ez halál komoly, szóval így akár 30-40 milliókat is lehet szerezni ingyen ha bejelenti valaki, hogy beteg?
Itt valami nem stimmel.A betegség nem kizáró ok,hogy a bank elnézze a tartozást..Még halál esetnél is behajtják az örökösökön..Valamit a barátod piszkosul félre értett,és azt hiszi nyugiban van..De az tuti hogy ketyeg az óra nála is,és amíg azt hiszi nem kell fizetni,addig is emelkedik a kamata..5 éven keresztül állandóan fognak figyelmeztetést kapni(és emiatt nem is fog elévülni az ügyük) Így akár több éven keresztül gyarapodhat a bank tartozása,amit előbb-utóbb rendezni kell...
Nem hülye a bank sem..Gondolod,hogy másoktól a százezret behajtják,akkor itt hagynak 8 millát? Ilyen nincs..
3 év??? Drágám...Tuti biztos vagyok benne,hogy a 3 év alatt a bank rendszeresen küldözgette nekik a felszólító leveleket,rendszeresen próbálja őket telefonon elérni,de vagy nem veszik fel,vagy nem veszik át a leveleket,így nagy ívben szarnak rá..De nem gond,mert a bank tudni fogja igazolni a bíróság előtt,hogy ők folyamatosan kapcsolatban voltak velük,csak hát viszont jelzés nem érkezett.Így az 5 év elévülési idejük mindig ki fog tolódni..Evvel akár 5-7 évig is elszórakozhatnak,de akkor már nem 8 millió hanem akár 12 millió is lehet a tartozásuk...
Az egyik haverom egy sima 6000 forintos banki hitelt nem fizetett ki..Évekig nem foglalkozott vele,sőt már rég ki is ment a fejéből..Tavaly kapott levelet a banktól (ahova már évek óta nem megy a számlájára pénz,mert másik bankba is nyitott számlát),hogy fizessen 59.000 forint tartozást,mert 2002-ben volt tartozása amit nem egyenlített ki..A haver is jött az elévülési idővel,de a bíróságon kiderült,hogy a bank tudja igazolni feketén-fehéren,hogy ők minden évben értesítették a haveromat,csak ő nem reagált..Hiába monda,hogy már rég nem is ott lakik a bank szerint ezt nem mentesíti a hitel kifizetése alól,mert minden ügyfélnek tudnia kell,hogy telefon és lakcím változásokat mindig jelezni kell a banknak..
A haver a 2002-es tartozását most 2011-ben kezdi el visszafizetni..
Szóval 8 milliót sem fognak ott hagyni..
Az igen:D
Akkor megnyugodtam, nehogy már lopjanak az államtól amíg más keményen dolgozik sokkal kevesebbért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!