Bérbeadó (tulajdonos), már 2007-ben felmondott bérlemény után 2011-ben, követelhet-e tőlem visszamenőleg rezsiköltséget?
Figyelt kérdés
Egy kis 15 nm-es üzlethelyiséget béreltem 2005 és 2008 között,mint egyéni vállalkozó. A bérleti szerződés szerint ugye a bérleti díj mellett nekem kellett fizetni a vízdíjat és az elmű felé az áramot. Ezek a számlák mind a tulajdonos nevére voltak kiállítva,nem az enyémre. Én minden hónapban fizettem a bérleti díjat ,vízdíjat ,áramot. Ezeket a csekkeket a tulaj ideadta a kezembe én postán kifizettem, majd visszaadtam a feladóvevényt! Most 2011 -ben felkeresett, hogy az ELMŰ felé nekem van 700 ezer ft tartozásom ,amit fizessek ki. Voltam az elműnél,de mivel nem a nevemen volt a csekk, nem sok mindent, vagyis semmit nem tudok én intézni.A tulaj azt mondja, hogy nekem minden hónapban be kellett volna jelentenem az óraállást, de én erről nem tudtam. Az az összeg pedig ,amiket én minden hónapban fizettem az elmű felé csak az alapdíj volt. De ha információt én nem kaptam ,hogy ez csak alapdíj,akkor miért akarja velem ennyi év után ezt megfizetteni? Már 2 éve nem vagyok egyéni vállalkozó és bejelentett munkahellyel sem rendelkezem. Feljelentéssel fenyeget,mert nem tudom és nem is akarom a 700 ezer ft-ot kifizetni. Kérem,aki tud valamit segítsen! Köszönöm!2011. jan. 31. 01:36
11/11 A kérdező kommentje:
Az első évre volt bérleti szerződésünk. Utána ezt írásban nem hosszabbítottuk meg, csak béreltük az üzletet baráti alapon, de természetesen a bérleti díjat (számla nélkül) és a sárga csekken szereplő összeget ,minden hónapban kifizettem.
2011. febr. 20. 17:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!