Paypal/amazon kérdés?
analfabéta vagyok banki ügyekben, egyelőre még bankszámlám sincs.
Szóval amazonról szeretnék egy Kindle-t rendelni, de csak ezért nem akarok dombornyomásos bankkártyát igényelni. Szóval ha van egy bankszámlám, meg csinálok egy Paypal számlát,akkor lehet úgy, hogy a bankszámláról (nem online) átutalom a pénzt a paypal-re, és úgy fizetek?
Köszi a választ:)
18/L
A PayPalt azt eBay fejlesztette ki, és a konkurrens Amazonon nem lehet használni.
Én is akartam használni az Amazont, de ez a tény elvette a kedvemet.
A te esetedben szerintem a banki átutalás lenne szerencsés. Ez EU-n belül ingyenes. (IBAN rendszer)
Először nézd meg, hogy az eladónak van-e olyan fizetési opciója hogy "bank transfer"
Aztán már a bankod is tud segíteni ha megkaptad az eladó IBAN/BIC adatait.
Ahog előttem is írták, Amzonon nem tudsz PayPal-t használni.
De nem kell dombornyomott bankkártya a vásárláshoz. Legtöbb banknál van virtuális VISA kártya, direkt internetes vásárlásra. Persze ehez kell egy bankszámlát nyitnod.
@harmadik:
A banki átutalásnak nincs köze a kártyatársaságokhoz (Mastercard, Maestro...)
A tranzakció a bankok között zajlik, egyedi azonosító alapján (Swift vagy másnéven BIC kód)
Az ingyenest tapasztalatból írtam (de a díjmentes jobb szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!