Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánnyugdíj pénztári reálhoza...

Magánnyugdíj pénztári reálhozamról van valami info?

Figyelt kérdés
pont a minap kaptam meg az elszámolást,merthogy vosszalépek az államiba.és azt is tudom,hogy a feltüntetett reálhozamot csökkentik az inflációval.ez most konkrétan mi a túrót takar??hallottam olyat,hogy nagyon minimális lesz a végeredmény.képesek lesznek a 98' óta gyüjtögetett pénzemet,aminek a reálhozama 476ezer lecsökkenteni 20ezerre???
2011. jan. 27. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Kevered a dolgokat.

A HOZAM-od, vagy a REÁLhozamod 476ezer? Mert a reálhozam az, amit kézhez fogsz kapni. Tehát ha az van a papirodon, hogy reálhozam, akkor azt meg fogod kapni. Ha a hozam szerepel a papiron, akkor abból valóban lejön még az infálció.

Hogy melyik pénztár mennyit tudott kihozni a pénzedből, az pénztárfüggő. Nekem a hozamom 30%-a a reálhozam például.

2011. jan. 27. 21:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálam a hozamom 43%-a lett a reálhozam!!
2011. jan. 27. 21:40
 3/4 A kérdező kommentje:
igazad van,megnéztem.a felhalmozott hozam 476ezer.ennnek az inflációval csökkentett része lesz a reálhozam,ami felvehető.na de az mennyi lesz vajon??
2011. jan. 28. 10:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Az pénztárfüggő, igy neked is csak a sajátod tudja megmondani...
2011. jan. 28. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!