Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért licitálnak a Vaterán...

Miért licitálnak a Vaterán sokan az aukció vége előtt napokkal?

Figyelt kérdés

Ezzel csak felnyomják az árat feleslegesen, meg felhívják a figyelmet magukra a többi vevőjelölt előtt.

Ha nem licitálnának annyian, csak az utolsó időszakban, akkor lentebb maradhatna az ár. Ez nem egyértelmű?

2011. jan. 27. 15:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem! Mert általában ilyenkor maga az eladó (másik reg. névről) vagy az eladó barátai licitálnak, hogy feljebb menjen az ár!
2011. jan. 27. 15:36
 2/6 anonim válasza:
Hogy több eséjük legyen megvenni!
2011. jan. 27. 15:45
 3/6 anonim válasza:
Bocsánat ez hülye válazs volt! :D
2011. jan. 27. 15:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor mi értelme van a licitnek? Pont ez a lényeg benne.Van egy termék ami indul mondjuk 200 forinttól.Te megvennéd ennyiért mert új onnan még 20.000 forintért sem tudnád megvenni..Persze,hogy egyre többen licitálnak,mert van akinek megéri a 10.000 forintot is..Minél többen licitálnak rá,annál jobb lesz az eladási ára.

Én csak egy valamit nem értek.

Én egyszer vettem 480 Font összegért egy szuper futópadot.Pár hónappal később úgy döntöttem,hogy eladom..Nem akartam többet 450 Fontnál hiszen valamennyit minden áru veszít az értékéből,még akkor is ha nem használt..Gondoltam ha valaki ennyiért elviszi akkor az övé.Az első napokban volt egy pasas aki többször írta,hogy 100 fontot azonnal fizet és vinné..Nemet mondtam.Újra írt,hogy 150 font és ez az utolsó ajánlata,mert úgyse fogom többért eladni..Nemet mondtam.3 napig senki nem licitált,csak a pasas 150 fontért..De ennyiért nem adtam volna el,így vésztartalékba megkértem egy ismerősömet,hogy licitálja túl mindig..

Az utolsó napon amikor megnéztem,hogy a licit meglepődve láttam,hogy már 570 Fontnál tartott.Fel is hívtam az ismerőst,hogy azért nem kellett volna ennyire felvinnie az árat,mert ennyiért már tuti senki nem viszi el,hiszen én új állapotban 480 fontért vettem..De megesküdött,hogy ő csak 170 font értékben licitált,utána már nem..A végén a licit 590 Fonttal záródott le. Aki megvette személyesen eljött,kifizette és elvitte..

Nos ezért éri meg az utolsó pillanatban felvinni az árát a terméknek,mert vannak olyanok akik képesek jóval többet is fizetni érte..

2011. jan. 27. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezt a napokkal előbb nem értem! Ha valakinek megtetszik egy cikk és annyit adna érte miért ne licitálna bármikor?
2011. jan. 27. 16:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Például én azért szoktam rálicitálni a termékre, mert ilyenkor minden változásról értesítést kapok. Tudom, hogy van aukciófigyelő is, de néha jobb így.

Meg ha tudom, hogy nem leszek gépközelben a licit végénél, és szeretném a terméket, de nem annyira fontos. Akkor teszek rá egy licitet, aztán ha senki nem licitál rá, akkor az enyém. Vásároltam már nem egyszer így :D

2011. jan. 27. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!