Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most két végrehajtónak fizessek?

Most két végrehajtónak fizessek?

Figyelt kérdés
2011.01.19-én küldött a MagyarTelekom NyrtPers és Peren Kívüli Behajtási osztály egy levelet.melyben az áll,ha 8-munkanapon belül nem fizetek meg 114980Ft-ot,akkor a PTK293§-alapján járnak el velem szemben. A probléma ott van, hogy a fent említett cég az Intrum Justitia KFT-ek már egyszer átadta az akkor fennállt tartozásomat,ahova havonta 10000Ft-ot fizetek. Azt hiszem nem vállalok be egy újabb behajtócéget. Mit tegyek? Jó lenne, ha valaki olyan válaszolna,aki ez ügyekben jártas,mondjuk esetleg ezen a területen dolgozik,nagyon kellene a segítség.
2011. jan. 25. 15:50
 1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként azt hiszem sok esetben ezeknél a végrehajtáoknál,s adóssákezeléseknél is inkább a pénlehúzás a lényeg,mert állítólag nagy biznisz, az adósságokkal történő kereskedés,s nem kis haszonnal adják veszik őket a külömböző bankok,szolgáltatók,stb-stb. Nekem is több mint 300000Ft-tal tartozik az,aki ellopta a bankkártyámat,s ebből kifolyólag a felvett hitelemet sem tudtam felhasználni arra,amire felvettem,így csak halmozódott az adósságom,emiatt vagyok most ilyen ótvar helyzetben,így elkélne a segítség. Baracsi Attila.
2011. jan. 25. 16:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Baracsi Attila.: Ráadásul, az illető(-k)nem fizet azóta sem,pedig feljelentés is volt,végrehajtást is kértem,a cifra csavar pedig az,hogy hiába volt valójában több mint 300000FT A VALÓS KÁROM,csak 100000Ft-ot állapított,s ítélt meg nekem a bíróság,így csak a fizetési meghagyás van hátra,de nem tudom hogy mennyit kóstál annak a költsége.
2011. jan. 25. 16:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Na azt hiszem ez volt a sokdolláros kérdés! Pedig valyon miért is,reménykedtem abban,hogy lesz valaki,aki mond valami használhatót!
2011. febr. 11. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Pedig nem bonyolult dolog ez.

1. Jelenleg nem fizetsz egy végrehajtónak se. Az intrum justitia ugyanis nem végrehajtó, csak egy követeléskezelő cég. Végrehajtóhoz majd akkor kerül az ügy, ha ők nem jutnak veled dűlőre (ami persze megint plusz költség lenne).

2. "ha 8-munkanapon belül nem fizetek meg 114980Ft-ot,akkor a PTK293§-alapján járnak el velem szemben"

Nos, a Ptk 293§ a következőt mondja:

"293. § Ha a kötelezett kamattal és költséggel is tartozik, és a fizetett összeg az egész tartozás kiegyenlítésére nem elég, azt elsősorban a költségre, azután a kamatra és végül a főtartozásra kell elszámolni. A kötelezett eltérő rendelkezése hatálytalan."

Vagyis közölték veled, hogy ha befizeted az egész összeget, akkor megszűnik a tartozásod, ha meg nem, akkor az eddig fizetett összegeket a fenti mód szerint fogják elszámolni...

2011. febr. 11. 17:40
 5/6 anonim ***** válasza:

"A probléma ott van, hogy a fent említett cég az Intrum Justitia KFT-ek már egyszer átadta az akkor fennállt tartozásomat..."

Az akkori tartozás és a mostani tartozásod két külön dolog - két külön eljárás.

A korábbi tartozásra nézve - gondolom - megállapodtál egy részletfizetésben az Intrummmal. Amíg azt fizeted, addig nincs gond. Ha nem fizeted, az más lapra tartozik.

A mostani tartozásra az a helyzet, hogy ha nem fizetsz, fizetési meghagyást fognak kibocsátani ellened, aminek ellentmondhatsz ( 15 Napon belül ), ha nem értesz egyet vele. Így mkajd bíróságon kell érvelned amellett, hogy miért nincs igazuk.

Ha nem mondaz ellent, akkor jogerőre emelkedik és jö(het) a végrehajtó, hacsak nem tudsz megállapodni egy részletfizetésben az Intrummal.

Az Intrum egy faktoring szerződés keretében vette meg a tartozásodat6, ő nem hajt végre semmit, Ő nem végrehajtó.

2011. febr. 12. 15:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Baracsi Attila.: Nos azt hiszem,én mivel fizetek(-ahogyan tudok), elvileg nem sok mindent tudnak velem csinálni,ha esetleg ,-vagy-hónappal el is maradtam,akkor sem,mert a banki átutalásoknak ha utánanéznek,ott nyoma kell hogy legyen,amúgy meg mindenképpen igyekszem a megállapodás szerinti részletet fizetni.
2011. febr. 20. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!