BKV büntetés esetén mit csináljak, ha nem én voltam?
Sziasztok!
18 vagyok és jött egy ügyvédi felszólítás, hogy 5 napon belül fizessem be a huszonX ezer összegű csekket, különben polgári peres eljárást indítanak, és le is csukhatnak.
Na már most én elhagytam a diákigazolványomat és valószínűleg vissza is éltek vele...De én ezt bejelentettem a sulimba, és kaptam egy ideiglenes személyi kártyát(diák ig.).
Ilyenkor mit kéne csinálnom??? Ha hagyom, hogy lejárjon az 5 nap, akkor lehet ennek következménye úgyis, hogy be volt jelentve, hogy elvesztettem a diákom???
Francokat ültetik le. Ez csak sima polgári ügy.
Ha van jövedelmed, abból letilthatják, ha van valami a neveden, azt elárverezhetik, ahova meg be vagy jelentve, onnan lefoglalhatnak ingóságokat. Ennyi. Ha nem tudnak semmit lefoglalni, akkor majd várnak, amíg lesz jövedelmed vagy vagyonod, aztán majd akkor. Persze addig is halmozódik a tartozásodra a végrehajtási költség, meg a késedelmi kamat.
Akkor tévhitben éltem:)
Lényeg az, hogy én biztosan nem fogom kifizetni, mert nem én csináltam.Iskolának be jelentettem, hogy elveszett, majd ők igazolják ha nem fogják elhinni.Legalább is remélem...
Legelőször hívd fel az ügyvédi irodát és meséld el a történteket, Erre Ők is mondanak majd valamit, utána írásban kérsz igazolást a sulitól és valszeg. le kell írnod a történteket az ügyvédi irodának is.
Nekem csak olyan esetem volt ig. elvesztése nélkül,hogy valaki az én címemet diktálta be és úgy jött ki felszólítás, felhívtam őket, kérték írjam le és azóta sem hallottam felőlük. Kb. 4 éve
Utolsó, nem azért mondom, de az még nem jelent semmit. A legtöbb pénzkövetelő cég 5 évenként szokott jelentkezni (mert annyi az elévülési idő, ilyenkor kidobja nekik a számítógép, hogy küldjenek ki egy felszólítást a függő ügyekre, ezzel ha mást nem is, de az elévülést megszakítják, aztán onnantól újra kezdődik az 5 év). Ezt már csak azért is így csinálják, hogy addig minél több késedelmi kamat menjen rá, ráérnek, nem csak egy ügyfelük van...
Most lehet, hogy tényleg belátták, hogy tévedtek, de az is lehet, hogy csak beraktak a várólistára, az, hogy telefonon nem mondtak semmit, az még nem jelenti, hogy el is van intézve az ügyed.
Te majd egy év múlva nyugodhatsz meg, ha addig nem szólítanak fel, akkor el is évült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!