Fizetési késlekedésért mennyi büntetés jár vaterán?
Hanyadik felszólítás ? Ha első, akkor semmire.
Ha második vagy több akkor átadják behajtócégnek és ő kéri többszörösen!
Még nem érkezett semmilyen felszólítás,tegnap feltettem egy terméket,amiért ennyit kell fizetni,és ott írták,hogy meddig kell befizetni.
Eddig késés nélkül fizettem.
Behajtó cégnek biztos nem adják át, hacsak nem nagyon nagy értékű cikket adtál el (pl. ingatlan). Kisebb összegekből ritkán jön össze annyi, hogy megérje nekik behajtásra átadni.
Csak letiltják a fiókod, ha nem fizetsz. Egyébként a szabályzatban benne van minden infó.
De pont hogy átadják a behajtó cégnek, a kedves hozzászóló előbb talán körbenézne, mielőtt hülyeségeket írogatna...
Minden tartozást behajtatnak az Intrum Justitia, vagy a CreditExpress nevű céggel, mert a Vatera a fix összegren felül mást nem kér, a behajtó meg ráteszi a maga költségét. Saját tapasztalat, s sajnos az állam minden segítséget megad ehhez, nekem anno édesapámon keresztül jutottak el hozzám, ahol régen laktam.
A kérdésre válaszolva: pár nap késésért nem büntetnek meg így, ehhez 2-3 hónap legalább kell, de inkább fél év, azalatt meg nagyon sok levél érkezik az utolsó felszólításokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!