Könyörgöm mondjatok nekem egy biztos munkát Ausztriában vagy Németországban? (lent)
Itthon nem találunk munkát, teljesen kikészültem már mostanság, alig tudjuk fizetni a fizetnivalókat:( Úgy fogy a spórolt pénzünk, hogy lassan már egy fillér sem marad.
Már kb. ezer helyre elküldtük az önéletrajzokat, plusz ide 20 euró, oda 15 euró, munka meg nincs.
Nem akarunk messzebbre menni, max. Németországig.
Szépen kérlek Titeket, ha valakinek van pozitív tapasztalta, vagy egy ismerőse kint van, kérlek segítsetek:((
Gyári munkára gondolok, vagy farmra esetleg. Én szívesen elvállalnék babysitterkedést és idősgondozást is.
01-21 15:37
Első vagyok. Meg lettem szólítva, reagálok. Milyen utak vannak?
Belekezdesz egy vállalkozásba azon a területen, amelyiken leginkább szeretnél. Esetleg több vállalkozásba.
Elvállalsz alkalmazotti munkákat olyan területen, amihez nem értesz (gyakran időszakos munkákat), és váltogatod. Beleférnek alja munkák is, rosszul fizetett munkák is, de a legjobb, ha több területről belelátsz különböző vállalatok működésébe. Pl beszerzés, értékesítés, raktári munka, adminisztráció a főnök mellett, fejlesztés, ügyfélszolgálat stb.
Olyan út is van, hogy elvállalsz olyan munkát, mint például 01-21 14:42. Sok időd nem lesz, de tudsz pénzt gyűjteni, és ebből lesz tartalékod, ha később belevágsz valamibe.
MLM üzletbe is kezdhetsz, semmi baj vele, de ha olyasmivel csalogatnak, hogy "könnyű munka, sok pénz gyorsan", akkor valóban kerülendő.
Csinálhatod a vállalkozásod (akár MLM, akár hagyományos) alkalmazotti vagy más bejáratott munka mellett, de belevághatsz úgy is, hogy felégetsz minden más hidat magad mögött. Utóbbi esetben lelkileg fölkészülsz, hogy lehet, hogy vissza kell úsznod.
Nem ismerlek személyesen. Fogalmam sincs, hogy neked melyik utat érdemes járnod. Szerencsére nem is ezt kérdezted, hanem azt, hogy milyen utak vannak. Lehet, hogy egy olyat találsz magadnak, amit itt nem soroltam föl. Egyvalami azonban fontos, hogy közben tanulj. Ha mindent a saját hibáidból akarsz megtanulni, akkor rájössz, hogy nem vagy elég hosszúéletű. Ha úgy érzed, az iskolában mindent megtanultál, ami fontos, akkor nagyon tévedsz. Pénzügyi intelligencia, emberi bánásmód, visszautasítástól való félelem legyőzése, ellenállás a manipulációknak, vezetői ismeretek, időgazdálkodás stb. Mind olyan dolgok, amelyek nem részei a hivatalos kötelező tantervnek. Aki nem született tehetség, és szeretné valamire vinni, mindezekben jóvá kell válnia, de csak akkor jutsz e tudás birtokába, ha utánamész.
Lehet tanulni úgy is, hogy közben éled a megszokott életed, de sokkal hatékonyabb, ha úgy tanulsz, hogy közben alkalmazod a tanultakat. Legjobb, ha van vállalkozásod, de sokszor alkalmazotti munkádban is hasznát veheted mindannak, amit a fenti területeken tanulsz.
Véletlenül sem szeretnélek semmibe beledumálni, a kérdésedre próbáltam válaszolni. Viszont ha a kérdést úgy teszed föl, hogy: "hol lehet ennek utánanézni?", akkor elsősorban azt tudom ajánlani, hogy nézz bele egy (vagy több) komolyabb MLM cég oktatási programjába. Tudok ilyet ajánlani, de csak akkor teszem, ha írsz privátot. Véletlenül sem szeretném frusztrálni az MLM-sérült fórumhuszárokat.
Köszönöm az elsőnek! Ha jól tudom, az MLM-hez kellenek ismerősök, akik között értékesítik a termékeket, így külföldön lakva, kissé bezárva (kisgyerekkel) nem a legjövedelmezőbbnek tűnik. Korábban hasonlókat csináltam egyébként, de kisgyerekes édesanyáknak a 14.42-es pl. szinte lehetetlen. A tanulásról annyit: pénzbe kerül, kell, hogy legyen fedezet, mert sajnos az eddigi tanulásra fordított/munkából megkeresett hányados az utóbbi időben a normális fordítottja... Jó lenne végre tudni azt a területet, ami az enyém, mert ezer területet kipróbáltam, ami nem (eladások is), azután könnyebb elindulni, most ez a célom, ezt megkeresni.
Azért jó hallani a sok lehetőséget így egyben! Ahogy lesz lehetőségem, időm, körülnézek az MLM oktatási anyagok témában, még egyszer köszönöm!
01-21 15:37
Én "véletlenül" csöppentem az alja gyári munkák világába. Még a kelet-magyarországi régióban. Feketén, vállalkozó vitt minket ide-oda.
Azt gondoltam szívás az életem.
Aztán később normális gyárban sikerült elhelyezkedni és bejelentett munkát kaptam.
Aztán kiküldtek Ausztriába, megtanultam a nyelvet. Amikor lejárt a szerződésem a kinti cégnél, nem mentem vissza a magyar üzembe.
Én a Trenkwalderen keresztül találtam egy másik gyárat Bécsben.
Öt üzem között választhattam, mindet megnéztem, próbamunka, tesztírás, és ötből négy üzembe felvettek volna.
Tudod mi volt az előnyöm? Hogy anno a vállalkozóval az Alföldön annyi mindent kipróbálhattam, így számtalan területhez értek már. Besétálok egy üzembe és nem idegen amit ott látok.
Lehet szerelés, csomagolás, címkézés, műanyag-fröccsöntés, sorjázás, lézervágógép kezelés, nyomdai munkák, csokoládégyártás, konzervipar, kábelgyártás, bőrgyártás, varrás... oké, betanított munka mind, de mindenütt értékelik, ha az embernek van plusz tapasztalata a területen.
Egyik hozzászóló említette, hogy nem az a lényeg, hogy biztos legyen az állás - mert ilyen nincs, hanem hogy biztosan tudj másikat, ha az eddigi megszűnik.
Én a termelési területre "gyúrtam rá", még ha nem is tudatosan. :P
A Trenkwaldert próbáld meg.
Wr. Neustadtban a Bahnhof Strasse és Bécsben a Mariahilfer Strassen is van irodájuk. Be kell menni, és érdeklődni, mit tudnak ajánlani.
www.trenkwalder.at
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!