Könyörgöm mondjatok nekem egy biztos munkát Ausztriában vagy Németországban? (lent)
Itthon nem találunk munkát, teljesen kikészültem már mostanság, alig tudjuk fizetni a fizetnivalókat:( Úgy fogy a spórolt pénzünk, hogy lassan már egy fillér sem marad.
Már kb. ezer helyre elküldtük az önéletrajzokat, plusz ide 20 euró, oda 15 euró, munka meg nincs.
Nem akarunk messzebbre menni, max. Németországig.
Szépen kérlek Titeket, ha valakinek van pozitív tapasztalta, vagy egy ismerőse kint van, kérlek segítsetek:((
Gyári munkára gondolok, vagy farmra esetleg. Én szívesen elvállalnék babysitterkedést és idősgondozást is.
Nincs olyan, hogy biztos munka. Németországban pont ugyanúgy nincs, mint Ausztriában, Magyarországon, Romániában vagy az Egyesült Államokban. Véget ért az ipari korszák már jópár évtizede.
Ha alkalmazott vagy, valaki másnak a mókuskerekét tekered. Tisztában kell lenned vele, hogy bármikor megszűnhet a mókuskerék rajtad kívülálló okok miatt; bármikor történhet valami veled, ami alkalmatlanná tesz, hogy tovább tekerd; bármikor találhat a mókuskerék tulajdonosa helyetted másik mókust, aki jobban csinálja, vagy egyszerűen csak szimpatikusabb számára.
Ha vállalkozó vagy, akkor a saját mókuskereked tekered. Sokkal több a beleszólásod a saját sorsodba, mint alaklmazottként, de saját erőből kell kibírnod a piac hullámzásait; teljesen kiszolgáltatott vagy, ha történik veled valami; és nem túl jók az esélyeid, ha megjelenik a piacon egy nálad jóval erősebb konkurencia.
Ne biztos munkát keress, hanem válj olyan emberré, aki talál magának új jövedelemforrást, ha a jelenlegi megszűnik. Erre több út is van.
A biztos munkát úgy értettem, hogy ne az legyen, hogy kifizetjük a sok pénzt, aztán meg munka sehol:S
Azért köszönöm a választ, de sajnos ezzel eddig is tisztában voltam.
Értem. Munkát kerestek, és nem átverést. Nem túl meglepő. Mindenesetre a munka szó elé odabiggyesztetted a "biztos" jelzőt, hátha így könnyebb lesz.
Mire kellett a 20 illetve 15 eurót befizetni?
Ez csúnya lehúzásnak tűnik. Akár tisztességes volt a szándékuk, akár tudatosan vertek át.
A munkaközvetítők általában az álláskeresőktől önéletrajzot és elérhetőséget kérnek, és a cégekkel fizettetik meg, hogy nekik megfelelő embert találtak. Természetesen fordítva is van értelme, de akkor is inkább sikerdíjasan. Mindenesetre ha te fizeted meg őket, kutya kötelességük lenne munkalehetősége tömegével bombázni téged. Ha ez megtörtént, csak valahogy egyik sem volt neked megfelelő az más helyzet.
Nem történt meg sajnos:(
Megfogadtam, hogy soha többet előre semmit nem küldök el!
Ez viszont kár, és egyáltalán nem tesz jót neked. Kicsit olyan, mint amikor az ember szerelmi csalódás után kijelenti, hogy "soha többé nővel/pasival...". Az igazán vészes az az eset, amikor valaki ragaszkodik is ehhez a döntéséhez.
Nem azzal volt a gond, hogy megbíztál valakiben, hanem azzal, hogy kiben bíztál meg.
Amikor szükségem volt munkára, én időt fordítottam rá, hogy személyesen keressek fel munkaerőközvetítéssel foglalkozó cégeket. Ha valamelyik azt az ajánlatot tette volna, volna, hogy párezer forintért cserébe talál nekem munkát, lehet hogy belementem volna (de egyiknél sem ez volt a rendszer). Láttuk ugyanis egymás pofáját. Megtettem azt a minimális lépést, ami a bizalmi viszony kialakításához kellett.
Emberek együttműködésének ez alapfeltétele. Ha túl erősen bevéded magad az átba5zások ellen, akkor a bizalom kialakítása is nehézzé válik számodra.
Példa: látsz egy olyan hirdetést (egy időben sok volt belőle), hogy "levelek másolása, sokszorosítása", és írják, hogy 600 ft-ért elküldik a munka részletes leírását. Írsz egy emailt rgy adott címre, ahol közlik veled, hogy személyes találkozásra nem hajlandók. Te küld a pénzt a számlájukra, és ők küldik az anyagot emailen. Nem azért nem küldesz nekik, mert senkinek nem küldesz előre pénzt, hanem azért mert nyilvánvaló hogy pilótajáték. Ha normális munkáról lett volna szó, mi akadálya lett volna a személyes találkozónak?
Azzal jársz jól, ha befekteted az energiád, hogy minél jobban el tudd dönteni, megbízhatsz-e valakiben. Nem azzal, ha nem bízol senkiben.
Szia!
Én tudok neked küldeni egy email címet,budapesti közvetítő cég Németországi húsüzembe.
Ők nem vernek át,munka van...nehéz fizikai munka.
A hazajutás kb. 8-12 hetente van,bár pesten 5 hetet mondanak,időben fizetnek is.
A lényeg, ezt csak akkor ajánlom,ha elszánt vagy és bírod a kritikát,mert ha gyenge vagy,nem fogod bírni.
Szerintem neten keresztül újságokban is kereshetsz. (Pl. bazar.at)
Ha nem vállal(hat)od, hogy messze is menj, nem biztos, hogy találsz. Ha most lennék 20, gyerek nélkül, akkor nem korlátoznám le 2 országra, hanem azt keresném, ahol a minden szempontból legjobb, bárhol az egész világon! Összeírhatod, mik az érveid, mi a célod, erre hol van a legtöbb lehetőséged, én eszerint határoznám meg, melyik ország. Egy nyelvet meg lehet tanulni... Határ közelében Ausztriában szinte csak fekete munka van, így is egy ilyen munkahelyre 80 jelentkező jut, éjjel-nappal dolgozol...stb, és persze messze "méltóságon" aluli munkák, hátrányban vagy mindenki mással szemben. Megélhetésre elég, de hosszú távon nem érzed jól magad. Pl. nemrég olvastam a Kronen Zeitungban egyet: egy szobát kiadnak háztartásba besegítésért cserébe. Tehát mégcsak nem is bejelentett munka, de megélhetésre elég. Vagy pl. Oberwartban volt egy diszkó, állandó éjszakai munkára (feketén jóval a megengedettnél több óraszámmal, és talán hétfő csak a szabadnap), ha ez még van, állítólag oda szinte mindig van felvétel.
Az elsőnek van igaza, ezt szeretném én is elérni, hogy kell csinálni? Milyen utak vannak, hol lehet ennek utánanézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!