Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogos hogy még mindíg nem...

Jogos hogy még mindíg nem kaptam fizut, mikor megszünt a cég?

Figyelt kérdés

Dec 31ig volt munkaszerződésem egy kft-nél mint alkalmazott.A kifizetés max határideje mindíg 15.e volt,de 10én ált utalás rajta volt a számlán.

Szóval a kftnél megszünt a munkaviszonyom,és jan 1jétől ezen és egy másik neven is fut a kft.kettévált vagy mifene,de együtt irányítják és a székhelye is ugyanaz maradt.

Aláirattak egy papírt hogy 10éig megkapjuk a fizut,de ez nem történt meg.Ilyenkor mi a teendő?

Ha lejár a munkaviszony eredetileg is meg kellett volna várni a 10ét vagy jól tudom hogy max 3 nap alatt ki kell fizetni.Valamint ugye aláírtuk hogy 10ig megkapjuk,és eddíg semmi pár nap múlvára ígérték.

Mit tudunk ezzel kezdeni,az tuti hogy megkapjuk,de jogosan mennénk munkaügyire?

Vagy mit tehetünk?

Köszi

2011. jan. 10. 20:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem kellett volna aláírnod...

A fizetést és minden kilépőpapírodat az utolsó munkában töltött napon kell megkapnod, erről a Munka Törvénykönyve rendelkezik.

Úgy tűnik, hogy a cég nem megszűnt, vagy ha igen, akkor is jogutóddal, így ez a jogutódot terheli a felelősség, hogy kifizessen.

Általában a munkaügyi bírósággal való fenyegetéstől be szoktak tojni, de ha záros határidőn belül nem kapod meg, fordulj ügyvédhez, vagy kérj fizetési meghagyást.

2011. jan. 10. 20:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Ma kaptam meg a fizut.

Azért még fordulhatok munkaügy bírósághoz mert késtek vele?

Köszi a választ!(tényleg nem kellett volna aláírni a papírt)

2011. jan. 11. 14:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Fordulhatsz, de minek? Bizonyítható károdnak kell belőle lenni, hogy valamit is kezdjen vele. Az a néhány forint késedelmi kamat meg...
2011. jan. 12. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!